Lapsuuteni hotelleissa

matkalla jonnekin

Riccione, Italia, kesä 1993

Olen matkustellut paljon pienestä pitäen. Matkailua rakastava äitini oli kiertänyt suuren osan maailmaa jo ennen minua ja otti minut mukaan matkoilleen ennen kuin osasin edes puhua tai kävellä. Olen elänyt uskomattoman onnekasta ja tapahtumarikasta elämää, jonka aikana olen päässyt seikkailemaan jo viidellä maailman seitsemästä mantereesta.

Intoni matkailua kohtaan ei ole vuosien varrella hiipunut, päinvastoin. Matkojen tyyli on kuitenkin kehittynyt samalla kun odotukseni, toiveeni ja tavoitteeni matkojen suhteen ovat muuttuneet.

Nuorempana ei ollut väliä, minne päin lähtee, kunhan lähtee. Lentokoneeseen nouseminen oli aina yhtä jännittävää ja pelkästään hotellin käytävillä kävely tuntui suurelta seikkailulta – oltiinhan sitä sentään vieraassa maassa. Rikas mielikuvitukseni täytti aina tylsän todellisuuden jättämiä aukkoja erittäin tehokkaasti: mielessäni pyörivät suuret elokuvamaiset seikkailut, joissa olin joko pakomatkalla jonnekin tai kiirehtimässä kohti suuria vaaroja aivan kuin Harrison Ford tai Bruce Willis missä tahansa elokuvassa.

Kesällä 1993 kotonamme tehtiin suurta remonttia ja vietimme monta viikkoa Italiassa, Riminillä ja Riccionessa. Samalla reissulla kävin ensimmäistä kertaa Venetsiassa, josta on sittemmin tullut yksi lempikaupungeistani koko maailmassa. Kuukauden oleskelu vieraassa maassa teki ihmeitä jo valmiiksi tehokkaalle mielikuvitukselleni ja hetken aikaa uskoin minkä tahansa olevan mahdollista.

Sittemmin mielikuvitukseni voima on laantunut hieman. Aikuisuuden mukanaan tuomat velvollisuudet, arjen kiireet, realistiset odotukset… Elämä tapahtui. Yritän kuitenkin kehittää ja ylläpitää mielikuvitustani, jotta voisin jatkossakin ajatella elämän olevan suurta seikkailua. Kyllä aikuinenkin saa käyttää mielikuvitustaan. Aikuistenkin pitää haaveilla.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s