Syksy New Yorkissa

new york city

new york city

new york city

Syksy on ehdottomasti lempivuodenaikani. Helteisen ja hauskan kesän jälkeen syksyllä saa taas uutta puhtia elämään ja hetken aikaa tuntuu siltä kuin kaikki olisi mahdollista.

Sen tunteen vallitessa kannattaa suunnata New Yorkiin, maailman kauneimpaan syyskaupunkiin. Kaupunkiin, joka ei koskaan nuku. New Yorkista voi puhua paljon, mutta siitä on vaikea sanoa mitään uutta. Kaikki kliseet ovat kuitenkin totta.

Olen vieraillyt New Yorkissa kahtena syksynä, vuosina 2004 ja 2011, ja vaikka kesäisin kaupungissa on oma mahtava energiansa niin syksy New Yorkissa on aivan erityinen.

new york city

meatpacking district

public library new york city

30 rock new york city

times square new york city

30 Rockin luistelukaukalo, Meatpacking Districtin trendikkäät brunssit, Greenwich Villagen idylliset kapeat kadut, Lower East Siden lukuisat rennot kuppilat, keskikaupungin neonvalot tai keskuspuiston syksyinen väriloisto… New Yorkissa on kaikkea kaikille koko ajan.

New York City on kaupunki johon palaan aina uudelleen. Kolmen vierailun jälkeen en koe nähneeni vielä edes murto-osaa kaikesta siitä, mikä minua tässä mahtavassa kaupungissa odottaa.
new york city

macy's new york city

Lokakuun lopulla 2011 New Yorkin sää muuttui hetkessä aurinkoisesta syyssäästä maailmanlopun lumimyrskyksi. Hirmumyrsky yllätti minut ja heiveröiset kangastossuni juuri kun olin suuntaamassa New Yorkin latinoväestön keskuudessa suurta suosiota nauttivaan El Macy’s -tavarataloon. New York Public Library tarjosi onneksi suojaa myrskyltä.public library new york city

central park new york city

central park new york city

Central Park eli Manhattanin keskuspuisto on mahtava paikka nauttia syksyn väriloistosta. Koko puisto värjäytyy syksyllä tuhansiin vihreän, punaisen, oranssin ja keltaisen sävyihin. Kaulahuiveihin ja muhkeisiin neuleisiin pukeutuneet paikalliset pyöräilevät kiireettömästi puiston läpi ja Halloween-asuihin pukeutuneet lapset kulkevat vanhempiensa kanssa ovelta ovelle karkkeja vongaten.

Kuulostaa kliseiseltä, mutta syksy on taianomaista aikaa New Yorkissa.

central park new york city

central park new york city

new york city

wall street new york city

Wall Streetin päädyssä sijaitsevan Trinity Churchin hautausmaa ja Halloween-koristeita

brooklyn bridge new york city

Jos tuntuu siltä, että syksyinen Manhattan ei tarjoa riittävästi virikkeitä niin aina voi lähteä itään. Ylitä Brooklyn Bridge ja ihaile upeita maisemia matkalla Brooklynin kivoja kahviloita ja ravintoloita. Brooklyn Bridge Park ja Brooklyn Heights Promenade tarjoavat myös Brooklynin puolelta mahtavat maisemat Manhattanille.

brooklyn bridge new york city

staten island new york city

Manhattanin ulkopuolista New Yorkia pääsee katsomaan myös Staten Island Ferryn avulla. Staten Island itsessään ei sisällä juuri mitään nähtävää ja lautalla ollessaan joutuu todennäköisesti vähintään kolmen kodittoman ihmisen kourimaksi, mutta maisemat lauttamatkalla ovat erittäin hulppeat. Myös Vapaudenpatsaan näkee tällä lauttamatkalla satasen halvemmalla kuin varta vasten patsaan ympäri menevällä risteilyllä!

vapaudenpatsas new york

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s