Tunnelmallinen Tel Aviv

tel aviv

tel aviv

tel aviv

tel aviv azrieli center

tel aviv

En ole koskaan ollut järjestäytyneen uskonnon suurin fani, enkä ole koskaan täysin ymmärtänyt sen tarkoitusta tai tarvetta, mutta samalla olen ajatellut itseäni henkisesti juutalaisena. Ehkä siksi Tel Aviv on aina ollut yksi niistä kaupungeista, jotka vetävät minua suuresti puoleensa.

Kävin Tel Avivissa ensimmäistä kertaa helmikuussa 2011 ja hurmaannuin heti. Israelin toiseksi asutuin kaupunki – heti Jerusalemin jälkeen – pitää sisällään melkein 500 000 asukasta ja on osa 3,5 miljoonan asukkaan suurmetropolialuetta. Silti kaupungissa voi aistia idyllistä pikkukaupungin rauhaa. Aika tuntuu pysähtyneen ja tunnelma on ainutlaatuisen levollinen, merellinen ja raikas. Samalla kaupungista löytyy kuitenkin myös kiireisempiä kulmia ja poikkeuksellisen vauhdikasta yöelämää. Paikotellen tuntuu ettei Tel Aviv nuku koskaan.

tel aviv

tel aviv

Allenby Street

Rannalta alkava Allenby Street jatkuu pitkälle sisämaahan asti ja johdattelee kulkijansa Rothschild-bulevardille, jonka varrelta löytyy paljon kivoja ravintoloita ja nähtävää.

Allenby Streetiä kulkiessa vastaan tulee Unescon maailmanperintökohteeksi nimettyä Bauhaus-arkkitehtuuria, upeita vanhoja palatsinomaisia taloja, upouusia pilvenpiirtäjiä, kotikutoisia kioskeja ja suuria yökerhoja. Allenby Streetin varrelta löytyvät myös kaunis synagoga sekä Shuk HaCarmel-markkinat.

Kadun länsipuolelta löytyy monia viehättäviä pikkukatuja, jotka ovat täynnä tunnelmallisia kahviloita, ravintoloita ja baareja. Myös Migdal Shalom -tornitalo on vierailun arvoinen, sen yläkerroksista avautuvat nimittäin mahtavat maisemat kaupungin ylle.

Tel Avivissa kannattaa eksyä rohkeasti pois suurilta kaduilta, sillä jokaisen kulman takaa voi löytyä uusia aarteita!

 

tel aviv shuk ha'carmel

Shuk HaCarmel

Markkinoilla voi aistia aitoa telavivilaista tunnelmaa ja ostaa rantapiknikille tuoreita marjoja tai mehuja, hunajaista baklavaa tai herkullista hummusta.

Täältä löytyy myös mahtavia tuliaisia aina mausteista kirjoihin ja vaatteisiin. Markkinoilla pyöriminen on paikallisille jokapäiväistä ajanvietettä ja tungosta on välillä todella paljon, mutta tönityksi tuleminen kuuluu kiinteänä osana markkinaelämykseen!

 

 

 

 

 

 

 

tel avivtel aviv

tel avivtel aviv

Tel Avivin kauniilla rantakadulla kaupungin lukuisat vastakohdat ovat selvästi nähtävillä. Vanha ja uusi kulkevat käsi kädessä ja jokaisen moskeijan tai synagogan taakse nousee vauhdilla uusia pilvenpiirtäjiä.

Tunnelmallista rantakatua kannattaa kulkea ylös aina Jaffaan asti. Tel Avivin epävirallisen vanhan kaupungin asemaa kantava Jaffa on ehdoton elämys kaupungissa käyville. Muinaisen satamakaupungin kaduilla kulkiessa on helppo kuvitella, millaista elämä samassa paikassa on ollut vuosisatoja aiemmin.

tel aviv jaffa

tel aviv jaffajaffa israel

 

Sotkuinen ja äänekäs Jaffa on nimenomaan se kaupunki, josta ne kuuluisat appelsiinit tulevat!

 

 

 

 

tel avivtel aviv jaffa

tel aviv

Jaffasta avautuu mahtava maisema kohti Tel Avivin pilvenpiirtäjiä

Mainokset

3 kommenttia artikkeliin ”Tunnelmallinen Tel Aviv

  1. Paluuviite: Jumissa Jerusalemissa | Matkalla jonnekin

  2. Hyvä kirjoitus Jerry:) Rakastan Tel Avivia.Olen asunut monissa kaupungeissa eri maissa mutta Tel Avivissa on jotain mikä vetää puoleensa. On vaan niin pirun kallis että minun pitää asua viereisessä Holonissa.No onneksi bussilla pääsee nopeasti Tel Avivin keskustaan….

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s