Sumuinen San Francisco

san francisco golden gate bridge

”The coldest winter I ever had was a summer in San Francisco.”

san francisco coit tower

Yllä esitetty sitaatti määrätään usein virheellisesti Mark Twainille. Todellisuudessa lauseen ensimmäistä lausujaa ei tiedetä, mutta siitä voidaan olla melko varmoja, että sittemmin saman lauseen on päästänyt huuliltaan moni San Franciscossa aikaa viettänyt.

Kaupungin sijainti valtameren ja vuorten välissä takaa läpi vuoden tasaisen raikkaan ja viileän ilmaston. Tyynenmeren rannalla sijaitseva kaupunki on kuitenkin yllättänyt minut kahdesti, maaliskuussa 2012 ja toukokuussa 2013, poikkeuksellisen lämpimällä säällä. Se ilo ei kuitenkaan kestänyt kauaa.

Olin ensimmäistä kertaa kaupungissa, katsoin ulos hotellin ikkunasta ja tarkistin säätiedotuksen Weather Channelilta. Kaikki merkit viittasivat helteiseen ja aurinkoiseen päivään, joten laitoin rohkeasti shortsit ja lähdin tutustumaan eläväiseen kaupunkiin. Lapset leikkivät puistoissa, ihmiset kävelivät suuntaan ja toiseen tietämättä lähestyvää uhkaa. Yhtäkkiä aurinko katosi, aivan kuin se olisi sammunut kokonaan. Pimeys valtasi kaupungin ja vuorilta laskeutui paksu sumu, joka peitti kaiken. Ilma viileni kymmenellä asteella ja sääreni palelivat. Opin välittömästi ettei San Franciscossa kannata koskaan pukeutua shortseihin.

san francisco golden gate

Kalifornialaiselta kaupungilta ei odottaisi aivan tällaista, mutta San Francisco onkin enemmän ”Pacific Northwest” kuin ”Cali”.san francisco

pier 39 san francisco

Fisherman’s Wharf ja Pier 39:n merileijonat

san francisco fisherman's wharf

san francisco fisherman's wharf

fisherman's wharf sf

san francisco fisherman's wharf

san francisco fisherman's wharf

Fisherman’s Wharf

San Francisco on täynnä uniikkeja ja eläväisiä kaupunginosia. Fisherman’s Wharf on se, jota paikalliset välttelevät viimeiseen hengenvetoonsa asti.

Tämä turistirysä tarjoaa silti merellisen pikkukaupungin tunnelmaa, tuoreita mereneläviä tarjoilevia ravintoloita ja kauniita näkymiä Alcatraz-vankilasaarelle (joka ei ole nimetty ruotsalaisen Alcazar-bändin mukaan, vaikka niin voisi luulla) ja San Franciscon lahdelle.

Pier 39 -ostoskeskus on omanlaisensa helvetti jonne kenenkään ei pitäisi joutua, mutta sen laidalla loikoilevat merileijonat ovat miellyttävä näky.

san francisco alcatraz

Vankilasaari Alcatraz, jota ei kannata sekoittaa ruotsalaiseen Alcazar-bändiin

san francisco fisherman's wharf

san francisco hostess cake

san francisco

san francisco

san francisco financial district

Belden Place

San Franciscon FiDin pilvenpiirtäjät kätkevät väliinsä eläväisen kaupunginosan, josta voi löytää myös intiimejä ihmisen kokoisia elämyksiä. Eurooppalaistyylisillä terassiravintoloilla ja tunnelmallisilla koristevaloilla täytetty Belden Place on erinomainen valinta illalliselle keskikaupungissa.

Union Square & Geary Street

Loputtoman pitkä Geary Street ohittaa Union Square -keskusaukion ja kulkee suurten hotellien, taidegallerioiden ja kauppojen ohi, jatkuen aina Japantowniin ja johdatellen ihmisiä kohti Alamo Squaren idyllisiä Siskoni on noita -taloja.

Kadun varrella on monia mahtavia ravintoloita ja baareja ja alue on ehdoton suosikkini majoittumiseen. Esimerkiksi Clift on erinomainen hotelli Geary Streetillä. San Francisco on yllättävän tiivis kaupunki ja tästä on kaikkialle lyhyt matka.

san francisco union square

san francisco union square

san francisco scientology

san francisco

Lombard Street, San Franciscon (ja ehkä koko maailman) kiemuraisin katu. Taustalla kaukaisuudessa Coit Tower.

san francisco alamo square

TV-kuvaukset Alamo Squarella ja taustalla koristeellista Siskoni on noita -arkkitehtuuria

san francisco chinatown

san francisco chinatown

san francisco chinatown

san francisco chinatown

San Franciscon Chinatown on yksi maailman suurimpia ja vaikuttavimpia. Laajan alueen vallanneessa Chinatownissa on helppo unohtaa, missä kaupungissa sitä kävelee. Alueen ravintoloista ja kaupoista löytyy monenlaisia aarteita ja herkkuja, joihin kannattaa tutustua.

san francisco chinatown

san francisco

san francisco china beach

san francisco

san francisco baker beach

Parhaat näkymät Golden Gate Bridgelle

1. Baker Beach

Presidion länsipuolella sijaitseva Baker Beach tarjoaa erinomaiset näkymät Golden Gatelle. Kaunis ranta soveltuu myös auringonottoon ja piknikeille, mutta kannattaa varoa – lähempänä siltaa ranta muuttuu nudistirannaksi ja San Franciscon nudistit ovat aivan samanlaisia kuin kaikki maailman nudistit: lihavia ja vanhoja.

2. Lands End

Kaupungin länsilaidalla sijaitseva Lands Endin puistoalue on erinomainen kohde patikointiretkelle. Samalla voi nauttia upeista maisemista Tyynellemerelle ja Golden Gate -sillalle.

3. Coit Tower

Keskellä kaupunkia korkean kukkulan päällä sijaitseva Coit Tower on erinomainen näköalapaikka, josta sillan lisäksi näkee koko kaupungin.

4. Sausalito

Sillan pohjoispuolella molemmin puolin löytyy mahtavia näköalapaikkoja. Samalla saa mahdollisuuden ylittää sillan joko autolla, kävellen tai pyörällä!

san francisco

Värikkäämmän veljensä varjoon jäävä San Francisco – Oakland Bay Bridge on myös näkemisen arvoinen

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s