Bilematkalla Beirutissa

beirut

beirut corniche

beirut hamra

beirut hamra

beirut starbucks

beirut hamra

beirut hamra

Kertoessani ihmisille Beirutin matkastani reaktio on lähes aina sama: ”Miksi olit Beirutissa?”

En ole vieläkään täysin varma, mikä minut veti Beirutiin. Siellä käytyäni keksin kuitenkin monta syytä, miksi kaupungissa kannattaa piipahtaa. Itse vietin kaupungissa vuodenvaihteen 2011-2012, ja yllätyin kerta toisensa jälkeen positiivisesti. Paikalliset ihmiset olivat ihania ja sydämellisiä, ruoka herkullista ja yöelämä villi.

Paikotellen vastassa oli myös shokkeja. Ylläoleva kuva on näkymä viiden tähden hotellisviittini parvekkeelta. Haluaisin sanoa, että monet alueen taloista olivat hylättyjä, mutta todellisuudessa lähes kaikissa ikkunattomissa asunnoissa näkyi runsaslukuisia lapsiperheitä.

Sisällissodan runnomien rakennusten ja luodinreikiä täynnä olevien patsaiden takana kimaltelee kuitenkin toivo paremmasta tulevaisuudesta. Sydämeltään Beirut on eläväinen ja kosmopoliitti kaupunki täynnä mahtavia seikkailuja.

beirut corniche

Kovia kokenut kaupunki on paikotellen saanut erittäin toimivia kasvojenkohotuksia. Rantakatu eli Corniche on erittäin viehättävä ja rauhallinen katu, jonka varrella voi nauttia tunnelmallisista kallioista ja jokseenkin autioista maisemista.

beirut raouche

beirut corniche

beirut

beirut

beirut

beirut

Place des Martyrs -aukion ja Mohammed Al-Amin -moskeijan länsipuolella sijaitsee kaunis ja puhdas korttelisto, jonka sydämessä sijaitseva Al Nejmeh -aukio ja sen lähiympäristö ovat täynnä viihtyisiä ravintoloita ja kahviloita. Tunnelma mukulakivikaduilla on rauhallinen ja välimerellinen.

Myös lähistöllä sijaitseva Beirut Souks -ostoskeskus on uutuudenkiiltävä kompleksi täynnä länsimaalaista loistoa, Jimmy Choo -kenkäliikkeitä ja luksuskahviloita. Rajumpien kaupunginosien jälkeen tämä puoli kaupungista saattaa tuntua erittäin rentouttavalta ja vapauttavalta, vaikka yleisesti ottaen ostoskeskukset eivät olekaan käsitykseni paratiisista.

 

 

 

 

 

 

 

beirutbeirut souks

 

Autenttisempaa elämystä metsästävän kannattaa kuitenkin suunnata Hamra-kaupunginosaan. Kontrasti muihin kaupunginosiin on erittäin voimakas, mutta varsinkin eläväistä yöelämää etsivälle Hamra on oikea paikka.

Katujen ja baarien nimet jäivät minulta matkan jälkeen pysyvästi unohduksiin, mutta perillä löytäisin vaikka silmät kiinni. Hamran sydämessä sijaitseva pieni ja kapea baarikatu on täynnä pieniä baareja, joista musiikki raikaa niin kovalla voimakkuudella, että sinne osaa suunnistaa kaukaakin. Useimpina iltoina kaikki baarit ovat niin täynnä, että asiakkaat valuvat kadulle, täyttäen koko naapuruston ilonpidollaan.

En muista nukkuneeni Beirutin reissullani yksiäkään täysiä yöunia. Beirutin yöelämä vie miehen mennessään.beirut hamra

Uusi vuosi on Libanonissa iso juttu, ja silloin kaupungin yöelämä kiihtyy entisestään. Silloin saa mahdollisuuden nauttia myös upeista ilotulituksista. Itse kiipesin vuoden 2011 viimeisillä hetkillä palotikkaita pitkin hotellini katolle katsomaan kun lähi-idässä paukkuu.

384844_10150563793182658_1812191880_n

beirut

Hamran kapeilla kujilla tutustuin moniin mukaviin paikallisiin ja loppuillaksi minut ja seuralaiseni kutsuttiin B018-nimiselle klubille. Kaupungin ulkopuolella, vanhassa maanalaisessa bunkkerissa sijaitseva baari oli ehdottomasti kokemisen arvoinen elämys. Kauniita ihmisiä ja halpoja juomia, mitä muuta vuodenvaihteelta voisi toivoa?

Sään salliessa baarin koko katto aukeaa ja tanssilattialla voi nauttia kauniista tähtitaivaasta, tai kestävyyden riittäessä jopa auringonnoususta. Itse kiipesin ylös bunkkerista juuri auringonnousun aikaan ja karkasin hotellilleni onnellisena ja väsyneenä. Täydellinen alku uudelle vuodelle.B018

B018 beirut

Kaksi viimeistä kuvaa lainattu B018-baarin Facebook-sivuilta.

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Bilematkalla Beirutissa

  1. Olis kyllä kiva mennä tuonne naapuriin mutta taitaa jäädä vain haaveeksi…..Tai onhan mulla Suomen passi eikä siinä edes tällä hetkellä tämän asuinmaani leimoja;D

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s