Praha pimeän tullen

praha

praha

praha

Praha on yksi niitä kaupunkeja, jotka tuntuvat toden teolla heräävän eloon vasta iltahämärällä. Praha on toki kaunis päivänvalossa, mutta yön pimeydessä kaupunki muuttuu mystisiin mittoihin yltäväksi jännittäväksi kaupungiksi, joka muistuttaa 1940-luvun film noir -leffoja.

Kaupungin kadut kylpevät keltaisessa valossa, rento jazz raikaa kellariravintoloista ja paikallisesta oluesta humaltuneet ihmiset laulavat ja tanssivat kulmabaarien edustoilla. Tunnelma Prahan vanhassa kaupungissa on yhdessä kohtaa riehakas, toisessa rauhallinen. Jokaiselta sivukujalta tuntuu löytyvän vielä yksi ravintola tai baari, ja vielä lisää nähtävää ja koettavaa.

Prahan yöelämä on ennen kaikkea rento. Paikalliset pukeutuvat baareihin ja klubeille rennosti ja käyttäytyvät vielä rennommin. Monin kohdin myös työntekijät vetävät rennosti röökiä ja olutta tiskin takana vähintään samassa tahdissa kuin asiakkaat.

Prahassa on varmasti myös modernimpia ja hienostuneempia yökerhoja, mutta minulle Prahan yöelämä koostuu ensisijaisesti pienistä pubeista ja baareista, joissa ysärimusiikki ja innokkaasti yläfemmaa toisilleen antavat paikalliset tarjoavat vierailijalle erittäin autenttisen itäblokin bilefiiliksen.

praha

praha

praha

praha

praha

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s