Tokio valokuvina: Pahamaineinen Kabuki-cho

kabuki-cho

Juuri ennen Tokion matkaa kerroin muutamille ihmisille hotellini sijainnin ja kyselin vinkkejä lähiseudun mahdollisuuksiin. Useampi ihminen kauhisteli pahamaineisen Kabuki-cho-alueen välitöntä läheisyyttä ja sanoi, että sinne ei missään nimessä kannata mennä eikä missään nimessä ainakaan illalla eikä missään nimessä saa ottaa kuvia, koska kaikki siellä ovat Yakuzaa eivätkä halua kameroita lähelleen.

Minä tietenkin suuntasin ensi töikseni paikalle kamera kourassa ja hymyssä suin.

kabuki-cho

kabuki-cho

Todellisuudessa Shinjukun laidalla sijaitseva alue on täysin harmiton. Räikeä, äänekäs, paikotellen likainen ja täynnä eksoottisia tanssiklubeja, mutta ei siellä mitään vaarallista näkynyt. Pahimmassa tapauksessa moraalit kokevat pienen kolhauksen.

shinjuku

shinjuku

kabuki-choKabuki-chon ja Shinjukun toisella laidalla sijaitsee toinen menevä kaupunginosa, tämä ei niin pahamainen. Golden Gai on tunnettu loputtomista pikkuriikkisistä baareistaan ja jokailtaisesta hulinastaan. Alueelle johdattelee vehreä kävelykatu, joka tarjoaa päivisin myös hengähdystaukoa Tokion loputtomasta kiireestä.

shinjuku golden gai

shinjuku golden gai

golden gai tokio

Ylhäältä katsottuna Golden Gai näyttää vaatimattomalta slummialueelta, pienien ja vanhojen rakennusten rykelmältä. Kapeille kujille eksyessä paikalta löytyy kuitenkin monenlaista mielenkiintoista elämystä. Päivisin ei kannata kuitenkaan odottaa villiä menoa.

golden gai tokio

golden gai tokio

golden gai tokio

golden gai tokio

golden gai tokio

kabuki-cho tokio

Kabuki-cho ja Golden Gai heräävätkin toden teolla eloon vasta illan hämärtyessä. Ensin päivänvalo katoaa horisonttiin ja siitä kauemmas. Lukuisat valokyltit syttyvät yksi toisensa jälkeen. Hiljalleen kaikenlaiset oliot nousevat esiin kellareistaan ja alueiden kadut täyttyvät äärirajoilleen.

Onhan se totta, että varsinkin Kabuki-chossa voi törmätä öisin kaikenlaisiin hahmoihin. Itse en kuitenkaan kokenut mitään erityistä pelkoa tai uhkaa alueella öisin liikkuessani. Ehkä se johtuu siitä, että osaan itse olla pelottavampi kuin kukaan muu katujen kulkija.

Kabuki-chon pahamaineisuuden syy jäi kuitenkin itseltäni hieman mysteeriksi. Alueelta löytyy monia mahtavia ja tunnelmallisia ravintoloita, täysin viattomia baareja sekä monenlaisia kauppoja ja puoteja. Ostin tosin yhdestä viehättävästä teepuodista jotain teetä, joka maistuu aivan sienille ja jota juotuani olen aina hirveän onnellinen hetkellisesti.

shinjuku tokio

shinjuku tokio

shinjuku

Shinjukussa ja Kabuki-chossa (aivan kuten lähestulkoon kaikkialla Tokiossa) voi viettää iltaansa erittäin monin tavoin. Yksi yllättävän suosittu illanvietto ovat erilaiset pelisalit, joista itseäni houkuttivat eniten yllä näkyvät kolikkopelit, joissa yritettiin mekaanisella kouralla voittaa itselleen pehmolelu.

Yritin pienen ikuisuuden (ja omaisuuden) voittaa tuollaista Ted-nallea tai jumppaava hiirtä, mutta lopulta jouduin poistumaan tyhjin käsin ja täynnä häpeää. Tämä tyyppi taas voitti pitkän puurtamisen jälkeen perunasäkin ja oli onnellisempi kuin kukaan koskaan näkemäni ihminen. Japanilaiset pitävät perunoista.

tokio peruna

Vauhdikkaampaa viihdettä kaipaaville löytyy Kabuki-chosta monenlaista viihdettä, mutta itse suosittelisin lukemattomien tissibaarien sijaan Robot Restaurantin robottikabareeta, joka on juuri niin omituista kuin miltä se kuulostaa. Kannattaa metsästää youtubesta video kabareen menosta, sen jälkeen elämä on hetkellisesti ihan vinossa.

kabuki-cho tokio

Illalla myös Golden Gai -alueen pikkuriikkiset kuppilat ovat täynnä janoisia turisteja ja väsyneitä japanilaisia bisnesmiehiä – kaksi suosikki-ihmisryhmääni. Baarit saattavat vaikuttaa vaikeasti lähestyttävältä kadulla, mutta niitä on turha jännittää. Suurin osa on erittäin intiimejä, parhaillaan vain muutaman asiakaspaikan omaavia, mutta tunnelma on erittäin rento eikä siellä sen pahemmin voi nolata itseään kuin missä tahansa muuallakaan.

golden gai tokio

golden gai tokio

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s