Road Trip Kaliforniassa: Napa Valleyn viinitilat

road trip kalifornia

Periamerikkalainen road trip oli ollut yksi suurimmista matkaunelmistani jo monen vuoden ajan, kunnes lopulta palapelin palaset loksahtivat kohdalleen ja löysin itseni kuin sattuman kaupalta autosta matkalla San Franciscosta Napa Valleyn viinitiloille.

San Franciscosta Napa Valleyn ytimeen ajaa vain noin tunnin, eli sinne on helppo lähteä vaikka pikavisiitille. Alueella on kuitenkin paljon hienoa nähtävää ja siellä saa helposti kulumaan vaikka viikon. Minulle myös itse matka sinne oli mahtava. Amerikkalaiset maantiemaisemat olivat juuri sellaisia, millaisiksi olin ne kaikkien lempielokuvieni perusteella kuvitellut. Ne olivat kaikkea sitä ja enemmän.

road trip kalifornia

road trip napa valley

road trip kalifornia

Maantien varrella on vieri vieressä kojuja, joissa myydään mm. kirsikoita, pistaasipähkinöitä ja tuoreita hedelmiä

napa valley road trip

Ajoreitti San Franciscosta Napaan

napa valley

napa valley

napa valley

napa valley

Lyhyehkön, mutta erittäin elämyksellisen ajomatkan loppupäässä maisema muuttui täysin ja yhtäkkiä auton molemmin puolin oli vain viiniköynnöksiä silmänkantamattomiin. Maisema muistuttaa hieman toscanalaista maalaismaisemaa.

Yövyimme Napan visiitillämme The Meritage Resort & Spa -hotellissa, joka oli tunnelmaltaan ja tyyliltään juuri sellainen, millaiseksi keskiamerikkalaiset varmaan kuvittelevat eurooppalaisen eleganssin. Itse hotellin yhteydessä on kuitenkin mahtavat viinitilat ja viinikellari, jossa pääsee maistelemaan talon omia viinejä.

napa valley

napa valley

napa valley

napa valley luxury wedding show

napa valley luxury wedding show

Napa Valley Luxury Wedding Show

Meidän vierailumme aikana hotellilla järjestettiin myös Napa Valley Luxury Wedding Show, joka on yhä yksi koko elämäni omituisimmista ja absurdeimmista elämyksistä.

Kuvittele ankea ja huonosti valaistu peilisali täynnä toinen toistaan mauttomampia pöytäkoristeita ja kattauksia. Koko tila oli täynnä tupsuja, shifonkia, puhkaa ja puhvia. Paikalla oli myös hääbändejä, joiden lakonisia esiintymisiä tosin jaksoi seurata valitettavan harva.

Oli häämessuilla kyllä jotain hyvääkin, pääsimme maistelemaan hääkakkuja ja ottamaan kuvia photo boothissa hassun rekvisiitan kanssa! Oli erittäin hieno ja ikimuistoinen messuelämys, vaikkei kumpikaan meistä ollut menossa naimisiin eikä varsinkaan keskenämme.

napa valley luxury wedding show

Oxbow Public Market, Napa

napa oxbow public market

oxbow public market

kitchen door napaKarkasimme kuitenkin häämessuilta melko nopeasti Napan kaupunkiin ja Oxbow Public Marketille, joka on mahtava maalaisversio ostoskeskuksesta. Tarjolla on paikallisia herkkuja ja viinejä sekä valikoima ensiluokkaisia ravintoloita. Napa Valleyn visiitillä saa kyllä pidettyä itsensä kylläisenä myös viinitilavierailujan avulla, lähestulkoon kaikissa saa nimittäin viinimaistiaisten seuralaiseksi pikkupurtavaa!

Vierailun arvoisia viinitiloja Napa Valleyn alueella:

Inglenook Winery, 1991 St. Helena Highway, Rutherford

Alunperin suomalaisen merikapteenin rakennuttama erinomaisen kaunis kartano on jo itsessään vierailun arvoinen. Elokuvafaneja saattaa kiinnostaa, että vuonna 1975, vain vuotta toisen Kummisetä-elokuvan ensi-illan jälkeen elokuvaohjaaja Francis Ford Coppola osti kyseisen kartanon ja sitä ympäröivät viinitilat. Jos tämä ei vielä houkuttele, suuntaa Inglenookiin sen erinomaisten viinien perässä.

Robert Mondavi Winery, 7801 St. Helena Highway, Napa

Robert Mondavin viinit ovat Napa Valleyn parhaasta päästä. Heidän viinejään löytyy myös Alkon valikoimasta, jos välimatka Kaliforniaan tuntuu liian pitkältä.

Opus One Winery, 7900 St. Helena Highway, Oakville

Opus One valmistaa yhtä Kalifornian arvostetuinta ja kalleinta punaviiniä. Pidä odotukset maltillisina ja maista avoimin mielin.

Domaine Carneros, 1240 Duhig Road, Napa

Taittinger-sampanjatalon omistama Domaine Carneros on must-see-kohde jokaiselle itseään kunnioittavalle sampanjafanaatikolle. Osa talon viineistä on erinomaisia, osa hienoisia pettymyksiä, osa täysin turhia. Kaunis viinitila ja sen tuotokset ovat vaihtelevasta laadusta huolimatta ehdottomasti vierailun arvoisia.

mumm napa

Chardonnay-köynnöksiä kypsymässä kuohuviiniksi

road trip

Napa Valleyn viinialueelta matka jatkui kohti eteläistä Kaliforniaa…

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s