Merellinen Malta

malta

sliema malta

sliema malta

2014 oli minulle poikkeuksellisen kiireinen matkustusvuosi. Kaiken kaikkiaan matkoja kertyi vähintään yksi jokaiselle kuukaudelle. Vain kuusi päivää ennen Maltan reissua olin matkustanut 32 tuntia Tokiosta Lontoon ja Tukholman kautta kotiin. 12 tuntia itkevän lapsen vieressä ja yhtäkkiä halvat lennot eivät tuntuneet enää ollenkaan niin hyvältä diililtä. Suoraan sanottuna minuun iski siis matkauupumus jo ennen Maltan matkaa. Perille päästyäni lasillinen maltalaista punaviiniä ja välimerellisen auringon lämpö poskillani tekivät heti matkasta vaivan arvoisen. Raikas meri-ilma ja aallokon ääni St. Julian’s Bayn kivikkoisella rannalla varmisti tyytyväisyyteni.

st. julian's malta

st. julian's malta

malta

Ensivaikutelmani Maltasta tuli Slieman ja St. Julian’s Bayn vierekkäisistä kaupungeista, joiden perusteella Malta tuntui jokseenkin jämähtäneeltä. Tämä saattaa kuulostaa negatiiviselta, mutta todellisuudessa saaren rauhallinen tunnelma oli juuri sitä mitä kaipasin. Eikä siellä nyt ihan hevoskärryjen ja ulkohuussien tasolla sentään oltu, mutta kolikkopuhelimia ja Internet-kahviloita oli kaikkialla. Vähän kuin matka menneeseen, 90-luvun loppupuolelle.

sliema malta

Maltalainen lähikauppa Slieman kaupungissa parkkipaikalla

maltalaiset leivonnaiset

Paikallisia leivonnaisiamalta gozolainen juusto

Maltalla valmistetaan paljon herkullisia viinejä ja juustoja

maltalaiset kakut

Herkullinen valikoima maltalaisia kakkuja ja keksejä

sliema malta

Slieman rantaviivaa reunustaa pitkä ja eläväinen bulevardi, jonka varrella tulee vastaan monenlaisia ravintoloita, kahviloita ja baareja. Joulukuussa kaupungissa tuli vastaan lähestulkoon yksinoikeudella paikallisia, mutta osaan kuvitella alueen olevan täynnä turisteja kesäsesongin aikaan. Itse suosin aluetta nimenomaan sesongin ulkopuolella. Minun Maltani on rauhallinen.

sliema malta

sliema malta

sliema malta

sliema malta

sliema malta

sliema malta

sliema malta

sliema malta

sliema malta

sliema malta

sliema malta

sliema malta

Maltalainen arkkitehtuuri ei välttämättä ole kauneimmasta päästä. Vanhoja rakennuksia tunnutaan purkavan mieluummin kuin kunnostavan, ja osassa vanhoista taloista jäljellä on vain raamit. Saarelta löytyy kuitenkin myös runsaasti vanhan ajan tunnelmaa. Kapeita ja kiemurtelevia katuja kierrellessä on välillä vaikea sanoa, minkä vuosikymmenen maisema edessä avautuu.

sliema malta

sliema maltasliema malta

 

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Merellinen Malta

  1. Paluuviite: Lautalla Vallettaan | Matkalla jonnekin

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s