Ranskan Riviera purjehtien

saint tropez ranskan riviera purjehdus

Vuosien ajan olen tehnyt taitolajin siitä, että osaan esittää osaavani purjehtia. Hiljattain taitoni rajat joutuivat kuitenkin koetukselle kun piti oikeasti huomioida kaikenlaisia vinssejä ja puomuja ja purjeita, styyrpuuria ja paarpuuria… Selvisin kuitenkin elossa kertomaan siitä tarinoita!

ranskan riviera purjevene

purjevene riviera jerry kivelä jerryn keittiössäPurjehtiminen on ainutlaatuinen elämys. Se tarjoaa tietynlaista verratonta vapautta ja seikkailuntuntua matkustamiseen. On sanoinkuvaamattoman hienoa katsoa ympärilleen ja nähdä vain sinistä merta ja taivasta. Siihen kun lisää vielä hyvän viinin ja hyvää seuraa niin tyytyväisyys on taattu!

Purjehtiminen ei välttämättä ole paras keino liikkua. Se ei nimittäin ole nopein eikä helpoin tapa päästä paikasta toiseen. Purjehtiessa keskitytäänkin enemmän itse matkaan ja nautitaan jokaisesta pienestä hetkestä.

Purjeveneessä merenkäynti todella tuntuu, ja pitkän meripäivän jälkeen askel heiluu takuuvarmasti vielä kovalla maallakin. Itselleni syntyi myös monenlaisia mysteeriruhjeita veneilyn aikana, luultavasti siitä kun lentelin liian viinin takia aallokon mukana kannella puolelta toiselle. En sentään pudonnut mereen…

Jos rehellisiä ollaan niin pöksyni kuitenkin kastuivat pahemman kerran lähtiessämme Ramatuellen Nikki Beach -päiväklubilta kumiveneellä kauempana odottavalle omalle veneellemme. Jumituin rantabaarissa suustani kiinni paikalliseen naiseen sekä limoncelloihin ja jouduin juoksemaan lopulta melkein rintaa myöden meressä saadakseni jo liikkeelle lähteneen kumiveneen isossa aallokossa kiinni.

saint raphael ranska riviera

Saint-Raphaëlin pienvenesatama

cannes ile sainte-marguerite

Cannes mereltä käsin

purjehdus riviera ranska

jolie-pitt miraval riviera purjehdus rosé

ramatuelle saint tropez

Ramatuellen ranta Saint Tropezin kupeessa

nikki beach st. tropez

Nikki Beach St. Tropez tarjoaa hulppeat puitteet rentouttavalle auringonpalvonnalle, ja joskus myös villille juhlinnalle

riviera purjehdus

Purjehdusreissulla oli monta ikimuistoista kohokohtaa, mutta ehdottomasti kirkkain niistä on yksi kauniin kultainen auringonlasku merellä, musiikin soidessa ja roséviinin virratessa lähes yhtä nopeasti kuin aallokon, ystävien ympäröimänä, täysin läsnä hetkessä. Näitä hetkiä varten elämme.

riviera purjehdus

riviera purjehdus

 

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Ranskan Riviera purjehtien

  1. Paluuviite: Antibes & muita Ranskan rivieran helmiä | Matkalla jonnekin

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s