Tunnelmallinen Trogir

trogir kroatia

Kesällä 2013 äitini ehdotti, että lähtisimme yhdessä Kroatiaan. Idea tuntui välittömästi houkuttelevalta, monestakin syystä. Ensinnäkin, äitini on ehkä parasta matkaseuraa minulle, koska haluamme molemmat tehdä täsmälleen samoja asioita lomamatkoilla (eli emme juuri mitään). Toisekseen, en ollut koskaan käynyt Kroatiassa ja tämä vieras maa houkutteli suuresti.

Äitini ilmoitti, että hän haluaa ehdottomasti viettää vähintään puolet matka-ajasta pienessä Trogirin kylässä ja yhtäkkiä intoni muuttui pakokauhuksi. Olemme hyvää matkaseuraa toisillemme, mutta ajatus siitä, että olemme keskenämme jumissa jossain tuppukylässä ei houkutellut ollenkaan. Äitini vakuutteli kerta toisensa jälkeen, että Trogir on Kroatian kauneinta seutua, ja minä vaikeroin ankeaa kohtaloani.

trogir kroatia

Perille päästyäni huomasin, että Trogir on oikeasti sitä kauneinta Kroatiaa. Sittemmin National Geographic nimesi sen Top 10 Island Cities -listansa kärkeen. Taas kerran saatiin siis todeta, että äitini on tässä perheessä se trendsetter ja minä vain seuraan perässä.

trogir kroatia

trogir kroatia

Tunnelmallinen Trogir sijaitsee pienellä saarella, joka on silloin kiinni mantereeseen ja läheiseen Ciovon saareen. Parasta ajanvietettä Trogirissa on kapeiden vanhan kaupungin kujien kiertely. Tässä UNESCO:n maailmanperintökohteessa on helppo unohtaa itsensä ja eksyä erilaisiin tunnelmiin. Kaupungin kellotornista avautuvat mahtavat näkymät kaupungin ylle sekä kauas merelle ja vuoristoon.

trogir kroatia

trogir kroatia

trogir kroatia

Eläväisen rantakadun päädyssä sijaitsee Kamerlengon linnoitus, jonka huipulta voi vilkuilla ohi lipuvia luksusjahteja sekä rantakadun iloista tunnelmaa. Tämä 1400-luvulla rakennettu linna ja linnoitus voisi olla vain vanha kiviröykkiö muiden joukossa, mutta kroatialaisissa on juuri sen verran itäeurooppalaista henkeä, että he järjestävät tietenkin linnoituksen sisäpihalla elektrofestareita kesäisin.

trogir kamerlengo

Itse päädyin sattuman kaupalta yksin eräille elektrofestareille, mutta tutustuin nopeasti moniin hauskoihin paikallisiin. Tunnelma ikivanhassa linnoituksessa oli käsittämättömän hieno. Suoraan sanottuna niin hieno, että hotellille kävellessäni aurinko oli jo nousemassa vuorten takaa.

trogir ciovo kroatia

CIOVO

ciovo kroatia

ciovo kroatia

Aamukävelyni elektrobileistä johdatti minut viitisen kilometriä itään Ciovon kivikkoista rannikkotietä pitkin Vila Tina -hotellille.

ciovo kroatia

vila tina kroatia ciovo

ciovo kroatia

ciovo kroatia

Rosoisen kaunis Ciovo on maaseutua, siitä ei pääse mihinkään. Pienellä saarella on muutama ruokakauppa, ravintola ja baari sekä kourallinen hotelleja. Muutamilla saaren hiekkarannoilla on iltaan asti auki olevia baareja sekä esimerkiksi vuokralla polkuveneitä ynnä muita vesihupeja.

Aktiviteetteja ei välttämättä tarvitse kuitenkaan rantabaarista vuokrata. Pelkästään patikointi ympäri saaren avaa monenlaisia näkymiä ympäröivään seutuun. Mantereen vuoristoinen maisema näkyy aivan saaren lähettyvillä ja kiemurtelevan rantatien varressa voi nähdä myös viinirypäleitä kypsymässä köynnöksissään.

Arbanijan kylästä Ciovon saarelta kulkee myös säännöllinen lauttayhteys Trogiriin, joten aina sitä viittä kilsaa ei ole pakko kävellä. Matkan varrella on muutamia pysäkkejä ja suurenmoisia merimaisemia.

 

 

 

 

 

ciovo kroatia

ciovo kroatia

ciovo kroatia

dalmatian rannikko ciovo trogir kroatia

kroatia ciovo

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s