Algarve

algarve

algarve

Algarve on yksi kauneimmista ja vaikuttavimmista kohteista, joihin olen koskaan matkustanut. Kävin Portugalin kivikkoisella etelärannikolla keväällä 2011, ja kuten kuvien laadusta huomaa niin olin matkalla ilman hyvää kameraa.

algarve

algarve

algarve

Algarven rannikko on täynnä tunnelinomaisia luolastoja sekä merestä nousevia kallioita. Osa kallioista on jopa kerrostalon korkuisia. Varsinkin Portimaon, Alvorin ja Lagosin alueella rannikko on poikkeuksellisen kaunista, ja täällä turistejakin on (hieman) vähemmän kuin läheisen Albufeiran alueella.

Laskuveden aikaan rantaa pitkin pystyy kävelemään kilometritolkulla ja luoliin pääsee tutustumaan. Osa luolista on massiivisia, osa pienen huoneen kokoisia. Osassa on jopa kattoikkunoita. Nousuveden tullessa luoliin voi helposti kuitenkin jäädä loukkuun, joten niihin tutustuessa pitää olla erityisen varovainen jos ei halua kastaa nilkkojaan. Itse jouduin yhdestä poikkeuksellisen kauniista luolasta kahlaamaan/uimaan ulos. Eipä se silti mitään, Algarven aurinko kuivasi nopeasti.

benagil luola algarve portugali

Useimmilla luolaretkillä minulla ei ollut edes huonoa kameraa mukana, joten yllä Wikipediasta lainattu kuva erittäin vaikuttavasta Benagil-luolasta. Samankaltaisia luolia on alueella tusinoittain ja niissä törmää vain harvoin muihin tutkimusretkeilijöihin.

algarve

ponta da piedade algarve portugali

Lagosin lähettyvillä sijaitseva Ponta da Piedade on myös erittäin vaikuttava luonnonihme. Kivikkoiset kielekkeet ovat yhtä kauniita ylhäältä alas katsoessa kuin alhaalla veneellä lipuen ja ylös kohti taivasta vilkuillen.

ponta da piedade portugali algarve

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s