Nizza

nizza promenade des anglais

Nizza on ollut yksi suosikkikaupungeistani jo muutaman vuosikymmenen ajan. Siinä yhdistyy suurkaupungin hulina ja mahdollisuudet sekä aurinkoinen rantakohde. Lähivuosina turistit ovat suuremmissa ja suuremmissa pataljoonissa vallanneet tämän kaupungin, ja kuten aina massaturismin alla, paikan autenttinen luonne on uhan alla.

Nokkavat ranskalaiset pitävät kuitenkin aika hyvin huolen siitä, että turistit eivät pääse tuhoamaan kaikkea autenttista. En kehtaa silti väittää, että oma nizzailuni olisi mitenkään vähemmän turistista kuin kaikkien niiden pohjoismaalaisten ja saksalaisten puuhat. Itse asiassa minulla on muutamia kohteita, joihin suuntaan joka ikinen kerta kun kaupungissa käyn.

Yksi ehdottomista suosikeistani on Colline du Chateau. Tämä rantakadun itäpäädystä löytyvä kukkula on täynnä vehreitä puistoja sekä muinaisia monumenttejä. Kukkulan huipulle pääsee hissillä, mutta itse suosin portaita. Hienoin asia kukkulassa ovat nimittäin näkymät, jotka avautuvat mahtavina jo matkalla ylös. Kukkulalta voi nähdä käsittämättömän laajalle levittyvän Nizzan kokonaisuudessaan.

nizza nice

nizza

Colline du Chateau Nizzan rantakadun itäpäädyssä

nizza vanha satama

Kukkulan toiselta puolelta avautuu myös hieno näkymä Nizzan satamaan. Tämä aliarvostettu osa kaupunkia on täynnä hurmaavia ravintoloita ja kahviloita sekä periranskalaista rannikkotunnelmaa. Siellä kannattaa siis piipahtaa lähempänäkin tiirailemassa maisemia.

nizza vanha satama

nizza

nizza

Toinen suosikkikohteeni Nizzassa on kiistatta kaupungin sydän – Promenade des Anglais eli kaupungin eloisa ja kaunis rantakatu. Tämä leveä promenadi kulkee kilometritolkulla kaupungin rantaa pitkin. Matkan varrella voi nähdä rantakallioilta mereen hyppiviä nuoria sekä kivikkoisella rannalla itseään ruskettavia paikallisia ja matkailijoita.

nizza

nizza

Rantakadulla on ajoittain esillä taideteoksia, ja niiden uupuessa paikallinen arkkitehtuuri on taidetta itsessään. Jos taide tai arkkitehtuuri eivät kiinnosta niin aina voi ihailla rantakadulla rullaluistelevia tai lenkkeileviä erittäin kauniita ihmisiä. Tärkein rantakadun nähtävyys on kuitenkin itse ranta sekä kirkkaan turkoosi meri, joka on antanut nimen koko tälle alueelle – Côte d’Azur eli azuurinsininen rannikko.
nizza côte d'azur

negresco nizza

nizza

nizza

Rantakadulta kannattaa poiketa toki myös sisämaahan. Varsinkin tunnelmallinen vanha kaupunki on erittäin viehättävä kaupunginosa… Ainakin kiireisimmän sesongin ulkopuolella. Heinä-elokuussa siellä ja ehkä muutenkin Nizzassa kuulee enemmän suomea kuin Helsingissä. Toukokuussa Nizza on kuitenkin vielä suhteellisen rauhallinen ja vanhan kaupungin kapeisiin kujiin ja markkinoihin pääsee tutustumaan melko rauhassa, pelkäämättä törmäävänsä lähikaupan kassaan tai naapurin koiraan jokaisessa kadunkulmassa.

nizza vanha kaupunki

nizza vanha kaupunki

nizza vanha kaupunki

nizza vanha kaupunki

Vanha kaupunki on täynnä pieniä puoteja ja ulkoilmakirpputoreja. Suolaa, mausteita, saippuaa, vaatteita, leivonnaisia, antiikkia ja taidetta… Himohamstraajan unelma. Kaiken krääsän keskeltä voi kuitenkin hyvällä tuurilla tehdä löytöjäkin.

markkinat vanha kaupunki nizza

nizza markkinat

nizza markkinat

nizza place massena

Syvemmällä sisämaassa odottaa Place Masséna sekä tältä massiiviselta aukiolta lähtevä shoppailukatu Avenue Jean Médecin. Lähestulkoon Helsingin kokoinen Nizza tuntuu paikotellen paljon suuremmaltakin kaupungilta. Ostosmahdollisuudet ovat erinomaiset ja ravintoloita on jokaiselle päivälle uusia useammaksi vuodeksi.

nizza place massena

nizza

nizza place massena

nizza

nizza

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s