Antibes & muita Ranskan rivieran helmiä

antibes

Antibes on yksi Ranskan rivieran kauneimmista ja monipuolisimmista kaupungeista. Täällä on mahdollista eksyä tunnelmallisen vanhan kaupungin kapeille kujille, ilakoida kirkkaan turkoosissa vedessä tai palvoa aurinkoa valkohiekkaisilla rannoilla. Kaupungissa on säännöllisin väliajoin maalaismarkkinoita, joissa voi tutustua paikalliseen lähiruokaan ja gourmet-herkkuihin. Pienvenesatama on täynnä huvipursia ja Cannesin filmifestivaalien aikaan ainakin Charlize Theron päätti Cannesin sijaan asustella Antibesissa.

antibes

antibes markkinat

antibes maalaismarkkinat

antibes

antibesantibes

antibes

antibes

antibes

antibes

antibes

antibes picasso

Antibes toimii kotina myös Picasso-museolle. Itse osuin museon kohdille juuri iltapäivän siestan aikaan enkä siis päässyt tutustumaan museon valikoimaan. Onneksi kadulla museon ulkopuolella oli kuitenkin Picasson teoksia näkyvillä, joten tavallaan kävin museossakin reissun aikana. Ja Picassosta puheen ollen…

picasso museum antibes

antibes juan-les-pins

Antibesin kyljessä on toinen viihtyisä kaupunki, Juan-les-Pins. Siellä vietimme suurimman osan reissusta Picasson vanhalla huvilalla. Grillasimme, kokkailimme, lauloimme ja tanssimme. Muistelimme menneitä ja synnytimme uusia muistoja. Syystä tai toisesta päädyin lähestulkoon päivittäin vaatteet päällä uima-altaaseen. Roséviinillä saattoi olla vaikutusta asiaan.

juan-les-pins picasso

juan-les-pins titanic

juan-les-pins

Juan-les-Pins on suhteellisen pieni kaupunki eikä se arkkitehtuuriltaan ole sieltä kauneimmasta päästä. Rantaviiva kaupungissa on kuitenkin erittäin viihtyisä ja läheltä löytyvät myös muut rivieran helmet, kuten Monaco, Nizza ja Cannes, jonne kaupungista pääsee helposti niin junalla kuin veneellä vain muutamissa minuuteissa.

juan-les-pins

veneily riviera

Veneellä pääsee toki Rivieralla kaikkialle, ja siitä kannattaa ottaa kaikki ilo irti. Veneettömästi liikkujiakin Riviera kuitenkin hemmottelee, sillä rannikko on helppokulkuista niin autoilijoille kuin junailijoille. Koko rannikko on täynnä eläväisiä kaupunkeja ja uinuvia pieniä kalastajakyliä – jokaiselle löytyy varmasti jotain.

Villefranche-sur-mer oli yksi omista suosikeistani viimeisimmällä Riviera-kierroksella. Tämä tunnelmallinen ja rauhallinen kaupunki sijaitsee hieman Nizzasta itään. Upeita merimaisemia, vehreitä kukkuloita, värikkäitä taloja ja herkullisia mereneläviä.

villefranche-sur-la-mer riviera

villefranche-sur-mer

DSC_0087

villefranche-sur-mer

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s