Luksusta Luxemburgissa – Mosellen viinialue

moselle mosel luxemburg

domaines vinsmoselle luxemburg moselle

Luxemburg tuo luultavasti eri ihmisille mieleen eri asioita. Rohkenen epäillä, että monille se ei tuo yhtään mitään mieleen. Tutustuttuani tähän minimaahan voin sanoa, että jatkossa minulle tulee Luxemburgista mieleen kaksi asiaa – luksus ja viini.

Karkasin kesäkuussa hiostavasta ja harmaasta Brysselistä pienelle viikonloppuretkelle Luxemburgin Moselle-viinialueelle. Aurinko paistoi lämpimästi, mutta ilma säilyi puhtaana ja raikkaana. Maisemat olivat aina kauniimpia jos rohkeni kääntää päätään suuntaan tai toiseen. Ihmiset olivat hämmentävän mukavia ja paikalliset viinit erinomaisia. Myös majapaikka teki ison osan siitä luksuksesta.

Hotel l’Ecluse, 29 Waistrooss, Stadtbredimus, Mosellehotel l'ecluse moselle luxemburg

hotel l'ecluse luxemburg

hotel l'ecluse moselle

Vehreiden viiniviljelmien keskellä sijaitseva Hotel l’Ecluse nousi kertaheitolla suosikkihotellieni topvitoseen. Elegantti ja rauhallinen hotelli sijaitsee keskellä-ei-mitään, mutta molempiin suuntiin avautuu mahtavia maisemia niin Luxemburgin kuin Saksan Mosellen ja Moselin viiniviljelmille.

Hotellilla on erinomainen ravintola, Wellness-keskus, upea uima-allas sekä hienoa eko-arkkitehtuuria ja designia. Betonia ja puuta hyödyntävissä hotellihuoneissa on ikkunat lattiasta kattoon ja ulkona pelkkää kaunista.

Tässä ympäristössä oli poikkeuksellisen helppoa rentoutua. Törmäsin tosin Wellness-keskuksessa sellaiseen alastomaan saksalaismieheen, johon en välttämättä olisi halunnut törmätä alastomana, mutta edes se ei tunnelmaa latistanut.

luxemburg moselle

luxemburg moselle mosel

Luxemburgin Moselle on erittäin tiivis, noin 42 kilometriä Mosel-joen rantaa reunustava viinialue, jossa pääsee maistelemaan erinomaisia luxembourgoisie viinejä. Alueella on suhteellisen paljon viinitiloja ja caveja, joissa viineihin pääsee käsiksi.

Waistrooss tai Rue du Vin, eli viinitie – jolla Hotel l’Ecluse itse asiassa sijaitsee – kulkee kaikkien parhaiden viinitilojen ja kauneimpien laaksojen ja kukkuloiden läpi ja sen kuljettuaan voi todella sanoa nähneensä tämän maailmankolkan kokonaan.

Maisemat ovat erittäin samankaltaisia kuin mitä voisi odottaa esimerkiksi italialaiselta viinialueelta, mutta jotenkin puhdaslinjaisampaa, selkeämpää, pelkistetympää. Saksalainen henki valuu selkeästi Luxemburgin puolelle.

luxemburg moselle

remich luxemburg

Moselle-viinialueen keskipaikkeilla sijaitsee 3000 asukkaan Remich, joka toimii alueen epävirallisena keskuksena. Tunnelmallinen pikkukylä on varsinkin kesäsesongin aikaan yllättävän eloisa. Saksalaiset käyvät kuulemma täällä tankkaamassa halpaa viinaa ja röökiä, mutta mitään Viron laivan tunnelmaa ei onneksi kuitenkaan synny.

Mosel-joki on kaupungin kohdalla sen verran kapea, että sillan yli voi kävellä Saksaan vain muutamassa minuutissa. Myös Luxemburgin puolella riittää kuitenkin seikkailuja – vesijettejä, jokiristeilyjä, viinipuoteja ja ravintoloita, aurinkoisia terasseja ja elävää musiikkia, ulkoilma-altaita… Kesäviikonloppuisin alueella liikennöi myös ilmainen nightlife bus, joten täällä lomaillessa ei tarvitse olla edes ajokunnossa!

remich luxemburg

remich luxemburg

remich luxemburg moselle

luxemburg moselle mosel

Erittäin rentouttavan ja luonnonläheisen viikonlopun jälkeen oli hetken aikaa sellainen olo etten enää ikinä halua nähdä mitään vihreää. Oli siis ihan kiva palata taas kaupungin sykkeeseen. Paluumatka taittui (vehreän) Luxembourg Cityn kautta junalla (vehreän) maaseudun kautta Brysseliin. luxemburg belgia junalla

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s