Yllättävän urbaani Luxembourg City

luxembourg city

Ennakkoluuloni Luxemburgista oli se, että koko maa on vain vehreää kukkulaa ja laaksoa. Ehkä joukkoon olisi ripoteltu muutama taloa sinne sun tänne, mutta mitään oikeita kaupunkeja en odottanut Luxista löytäväni. Junamatka Brysselistä Luxembourg Cityyn tarjosi paljon nimenomaan niitä ennakko-odotusteni mukaisia vehreitä laaksoja ja kukkuloita sekä sporadisesti ohi vilahtavia maalaistaloja. Perille päästyäni huomasin kuitenkin, että Luxemburgin pääkaupunki on yllättävän urbaani, jopa ihan oikea kaupunki.

luxembourg city luxemburg

Toki Luxembourg City on täynnä sitä samaa vehreää laaksoa ja kukkulaa kuin koko alue muutenkin, mutta täällä on sentään ihan oikeita taloja – jopa ihmisiä korkeampia sellaisia. Vanha kaupunki on juuri sellainen, mitä keskieurooppalaiselta kääpiövaltiolta voisi odottaa. Keskiaikainen Ville Haute on tunnelmallinen, elegantti ja rauhallinen.

luxembourg city luxemburg

luxembourg city luxemburg

Vanha kaupunki on kuitenkin täynnä suhteellisen eläväisiä aukioita ja ravintoloita, joissa puheensorina sekoittuu musiikkiin. Lähempänä rautatieasemaa kaupungilta löytyy jopa ihan oikea keskusta, joka osoittautui ainakin minulle yllättävän urbaaniksi. Alle sadan tuhannen asukkaan kaupungin kaikki asukkaat tuntuivat maleksivan kaupungin pääostoskadulla samaan aikaan kanssani. Tässä EU-maiden pienimmässä pääkaupungissa ei ole juuri mitään erityistä tekemistä eikä näkemistä, joten sitä ostoskatua minäkin päädyin talsimaan… Luxembourg City on ehdottomasti vierailun arvoinen, mutta itse suosittelisin keskittymään maan idylliseen maaseutuun.

luxembourg city luxemburg

 

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s