Ruokamatkailijan Belgia

brysseli belgia

brysseli belgia mont des arts

Vietin ison lohkareen kesäkuustani Brysselissä. Ystäväni olivat etukäteen valittaneet sitä, miten tylsä ja harmaa kaupunki se on ja miten siellä on aina huono sää eikä mitään tekemistä. En lannistunut muiden huonoista (työmatka)kokemuksista vaan suuntasin itse rohkeasti paikan päälle toteamaan, mikä siinä Brysselissä muka on niin harmaata.

Toki kaupungissa on vanhahtavat alueensa ja harmaat bisneskorttelinsa ja joillain kaduilla on kaaokseksi asti europarlamentaarikoita ja lobbareita huonosti istuvissa puvuissaan. Siellä on kuitenkin myös tunnelmallisia kapeita kujia, piparkakun näköisiä taloja, eläväisiä aukioita ja terassiravintoloita katumuusikoineen… Itse hurmaannuin kaupungista ja maasta aivan täysin ja suosittelen vilpittömästi kaikille vierailua Belgiaan. Varsinkin ruokamatkailijoita Belgia hellii anteliaasti.

belgialaiset vohvelit brysselibelgialaiset vohvelit liège brysseli

Aromikkaat karamelisoidut Liègen vohvelit ovat parhaita sellaisenaan tai erittäin vähin päällystein

brysseli belgia

frites ruokamatkailijan belgia

ruokamatkailijan belgia

Belgialaisten mukaan ainoa oikea perunalajike perinteisten kahdesti paistettujen ranskalaisten valmistamiseen on Bintje

brysseli belgia

moules mariniere brysseli

Belgia on tunnettu vohveleistaan, ranskalaisistaan, suklaastaan, oluistaan, sinisimpukoistaan… Tämä pieni maa tuntuu tarjonneen maailmalle loputtoman listan hienoja herkkuja, ja näitä herkkuja on Belgiassa tarjolla lähestulkoon jokaisessa kadunkulmassa!

Itse olin odottanut suurella innolla sitä hetkeä kun saan eteeni ison kattilallisen sinisimpukoita (ja pääsen laittamaan Instagrammiin #musselsinbrussels -sanaleikin). Juuri kaupunkiin saavuttuani Elles sont arrivée -kyltit kaduilla julistivat onneksi, että myös simpukkasesonki oli saapunut kaupunkiin.

brysseli

brysseligrand place brysseli

brysseli

brysseli

brysseli

brysseli

neuhaus brysseli

Belgialaiset suklaat ansaitsevat erityismaininnan. Itse en ole koskaan ollut erityisen suuri suklaan ystävä, ellei kyse sitten ole Kinder-munista tai Bounty-patukoista, ja niissäkin on enemmän kyse rakkaudestani kookokseen ja halpoihin muovitilpehööreihin. Belgiassa minusta paljastui kuitenkin todellinen suklaasyöppö.

Kaupungin kadut ovat täynnä toinen toistaan houkuttelevampia suklaapuoteja, joissa on konvehteja ja tryffeleitä ja levyjä jokaiseen lähtöön ja jokaiseen makuun. Itse hullaannuin varsinkin Neuhaus-chocolaterien sekä La Belgique Gourmande -suklaapuodin tarjontaan.

belgialainen suklaa

brysseli

brysseli

brysseli torimarkkinat

Suklaapuotien ja katuruokakojujen lisäksi vietin paljon aikaa antikvariaateissa sekä viihtyisillä torimarkkinoilla – ensimmäisissä koska Belgia on antanut maailmalle myös sarjakuvat (Tintti) ja jälkimmäisessä koska siellä oli tarjolla viiniä.

Torimarkkinoita on Brysselissä tarjolla jokaiselle viikonpäivälle erinäisillä toreilla tai aukioilla. Iltamarkkinoille ihmiset tulevat viihtymään, vaihtamaan kuulumisia, after workille. Tunnelma jatkuu rauhallisen rentona ja huolettomana pitkälle iltaan asti.brysseli

brysseli

Erityisesti sydämeni sykkii trendikkäälle ja rennolla Anneessensin kaupunginosalle, joka on täynnä kivoja terassiravintoloita, kahviloita ja baareja. Varsinkin Rue du Marché au Charbonilla sijaitseva Fontainas on erinomainen paikka nauttia aurinkoisesta iltapäivästä ja kylmästä juomasta. Viikonloppuiltaisin meno muuttuu joskus jopa riehakkaaksi ja sunnuntaisin paikalla on useimmiten hyvä DJ.

brysseli

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s