Euroviisuhuumaa Kööpenhaminassa

kööpenhamina

kööpenhamina

kööpenhamina

råhuset kööpenhamina

kööpenhaminaködbyens fiskebar kööpenhamina

Kööpenhamina on yksi ehdottomista suosikkikaupungeistani, ainakin jos vaihtoehdot rajataan pohjoismaisiin pääkaupunkeihin. Kööpenhaminaan on helppo livahtaa viikonlopuksi ja tuntea olonsa kotoisaksi, mutta samalla se on tarpeeksi erilainen, jotta tuntee kuitenkin käyvänsä jossain vähän kotimaata kauempana.

Keksin heti helposti ainakin kymmenen hyvää syytä matkustaa Kööpenhaminaan. Herkulliset smørrebrødit, viehättävä Vesterbro, Kødbyen eli Kööpenhaminan oma Meatpacking District ja sen mahtavat ravintolat ja baarit, Værndamsvej-kadun rennot brunssipaikat ja katumarkkinat sekä Jægersborggaden trendiravintolat. Viimeisimmällä visiitilläni olin kuitenkin Kööpenhaminassa yhdestä erityisestä syystä: rakkaudestani huonoon musiikkiin. Rakkaudestani Euroviisuihin.

Strøget kööpenhamina

kööpenhamina

vaerndamsvej kööpenhamina

Viihtyisä Værndamsvej ja suosikkibrunssipaikkani Granolakööpenhamina vaerndamsvej

melodi grand prix eurovision kööpenhamina

Euroviisut järjestettiin toukokuussa 2014 Kööpenhaminan keskustan tuntumassa sijaitsevalla Refsaleøen-saarella. Sää oli pohjoismaiseen tapaan harmaa ja kolea ja koko venereissun ajan saarelle suunnatessani satoi tietenkin kaatamalla. Edes kylmä vesi ei kuitenkaan latistanut tunnelmaa enää tässä vaiheessa.

eurovision kööpenhamina

euroviisut kööpenhamina

Itse saarella ei ollut juuri mitään muuta kuin suuria halleja ja paljon euroviisukansaa

euroviisut kööpenhamina

Festivaalitunnelmaa mudan valtaamalla viisualueella

eurovision kööpenhamina

eurovision 2014 kööpenhamina

conchita wurst kööpenhamina

Euroviisujen seuraaminen livenä oli minulle huumaava elämys. Muistan seuranneeni kisoja kyseenalaisen suurella innolla jo pienestä lapsesta asti joka ikinen vuosi. Paikan päällä elämys oli kuitenkin monin verroin suurempi. Niin paljon paljetteja, niin paljon tuulikoneita…

Itävallan Conchita Wurst voitti Bond-henkisellä biisillään ja olikin alusta asti yksi omista suosikeistani. Livenä monet kuitenkin tuntuivat ihan voittajamateriaalilta, varsinkin kun tanskalaiselle areenalle sai ihan vapaasti viedä viinipulloja vaikka yleisön eturiviin. On siis mahdollista, että show’n loppuvaiheessa kaikki oli minun mielestäni ihanaa ja täydellistä ja mahtavaa.

ruotsi kööpenhamina

Pohjoismainen yhteishenki jatkui pitkälle seuraavaan aamuun asti

kööpenhamina

Euroviisuyönä kaupunkiin hyökkäsi sellainen kaatosade juuri kävellessäni ”kotiin”, että olin vielä seuraavana aamunakin hieman kostea. Grød-puuroravintolan herkulliset puurot pelastivat kuitenkin nihkeältä ololta ja väsymykseltä. Kesäinen aurinkokin alkoi hiljalleen paistaa. Päivä täynnä toivotonta toivoa.

Grød kööpenhamina

Grød kööpenhamina

kööpenhamina

kööpenhamina

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s