Helteinen heinäkuu New Yorkissa

new york city

the standard high line new york

New York on yksi niistä kaupungeista, joihin voi mennä minä tahansa päivänä, missä tahansa kuussa, mille tahansa kadulle ja katsoa mihin tahansa suuntaan ja näkymä on suurenmoinen. Jokaisella vuodenajalla on kaupungissa hyvät ja huonot puolensa. New Yorkin kesä on erityisen taianomaista aikaa täynnä hauskoja tapahtumia ja ulkoilmajuhlia.

Eläväisen kaupunkikulttuurin kääntöpuolena on kuitenkin paahtavan kuuma kesäsää, joka suomalaiseen makuun nousee ajoittain ”hieman” liiankin korkealle. Itse vietin kaupungissa heinä-elokuun vaihteen ja yli neljänkymmenen asteen helteissä niin kengänpohjat kuin naamani sulivat osaksi kuumaa asfalttia. Suurin osa reissusta kului joko ilmastoiduissa huoneissa tai niistä haaveillen.

The Standard High Line, 848 Washington Street

the standard high line new york

the standard high line

Onneksi oli sentään poikkeuksellisen hieno ilmastoitu huone, jossa vilvoitella. Meatpacking Districtillä sijaitseva The Standard High Line -hotelli on yksi kaikkien aikojen ehdottomista suosikeistani. Kaikin tavoin ainutlaatuisen ja ikimuistoisen elämyksen tarjoava Standard on kuin hienostunut ja aikuinen versio ruotsinlaivasta keskellä Manhattania.

the standard high line nycthe standard high line

the standard high line

meatpacking district new york

meatpacking district nycMeatpacking District itsessään on yksi hauskimmista kaupunginosista New Yorkissa. Tämä vanha lihanpakkaamoalue on vain muutamassa vuosikymmenessä muuttunut vaarallisesta ja pahamaineisesta trendikkääksi arvoalueeksi. Nykyään naapurusto on täynnä luksushotelleja, yökerhoja, putiikkeja ja ravintoloita.

The High Line on vanhan ilmajunaradan raiteille rakennettu puisto Manhattanilla. Meatpackingin ja Chelsean alueella pari kilometriä ulottuva puisto on suurinpiirtein kolmannen tai neljännen kerrostalokerroksen korkeudella, joten sieltä on erinomainen mahdollisuus vilkuilla ympäröiviä maisemia. Helteinen ilmakin tuntuu jotenkin paljon viileämmältä jo muutaman metrin korkeampana.
chelsea new yorkhigh line new yorkhigh line new yorknew york

sockerbit new york

High Linesta etelään löytyy viihtyisä ja vehreä Greenwich Village sekä Villi West Village. Naapurusto on täynnä tv:stä tuttuja paikkoja. Vain muutaman korttelin päässä toisistaan löytyy niin Monican asunto Frendeistä kuin Sinkkuelämää-Carrien asunto. The Village on kuitenkin paljon muutakin kuin tausta fiktiivisille seikkailuille. Alueella on käsittämättömän paljon hauskoja ravintoloita ja puoteja. Oma suosikkini on tietenkin skandinaavisiin ja pohjoismaisiin herkkuihin keskittynyt herkkupuoti Sockerbit, 89 Christopher Street.

sockerbit nyc

frendit new york

new york city manhattan

Joinain aamuina paahtava helle muodosti kaupungin ylle sankkaa sumua. Salaisista toiveistani huolimatta se ei kuitenkaan viilentänyt säätä ollenkaan. Päivä toisensa jälkeen heräsin innokkaana kiertämään kaupunkia, mutta pari korttelia käveltyäni halusinkin jo takaisin ilmastoituun huoneeseen, kylmään suihkuun, makaamaan jääpaloilla täytettyyn ammeeseen…

city winery nyc

Pakko sieltä huoneesta kuitenkin oli raahautua pois, vaikka se hieno olikin. Edessä odotti nimittäin vielä hienompia maisemia ja suurempia elämyksiä. Yksi suurenmoisimmista maisemista tuli tuttavani kattoterassille Lower East Sidella, josta katsottuna iltaan hämärtyvä kaupunki näytti taas uudet kasvot.

Myös pienehköllä sisäpihalla sijaitseva City Winery (155 Varick Street) ja sen elävän musiikin tahdittama paikallisten viinien maistatus houkutteli minut vauhdilla pois rakkaan ilmastointini parista.lower east side nyc

lower east side nyc

Lower East Side on jokseenkin rento ja urbaani alue. Alueella asuu kaikenlaisia ihmisiä ja kaduilla vallitsee pikkukaupungin tunnelma. Ihmiset tervehtivät toisiaan kahviloiden terasseilla tai sisäpihoilla järjestetyillä kirpputoreilla, pysähtyvät rupattelemaan kadun kulmaan. LES on yksi niistä naapurustoista, joissa voisin helposti kuvitella itseni asuvan.

lower east side nyc

lower east side nyc

nyc

nyc

Tällä kertaa LES kuitenkin yllätti erittäin runsaalla sadekuurolla juuri kun olimme seurueeni kanssa tekemässä lähtöä jostain meksikolaisesta ravintolasta useamman margaritan jälkeen. New York tuntuu olevan aina täynnä legendaarisia keltaisia takseja, mutta ensimmäisen sadepisaran pudottua maahan taksin löytämiseen tarvitsee kyllä jonkinlaisia supervoimia.

Itse seisoin keskellä kaatosadetta kymmeniä minuutteja ja yritin hyppäillä taksien eteen ennen kuin saimme kyytiä minnekään. En kuitenkaan antanut sateen lannistaa tunnelmaa, ja seuraavana aamuna herätessäni kännykkäni olikin täynnä hämyisiä kuvia kailottavista drag queeneista. Onnistunut ilta siis.

long island new york

long island new york manhattan

Seuraavana päivänä karkasin Manhattanilta kohti itää, Long Islandia.

MoMA PS1, 22-25 Jackson Avenue, Long Island City

MoMa PS1 long island

MoMa PS1 long island

Modernin taiteen museon satelliittipisteellä järjestetään kesäisin mahtavia Warm Up -bileitä. Lämmittelyä en välttämättä kaivannut, mutta museon sisäpihalla järjestetyt juhlat olivat erittäin tervetullut piristys aurinkoiseen iltapäivään. Vaihtelevat DJ:t soittavat vauhdikasta musiikkia ja museon pihalla on joka vuosi uusi taideinstallaatio, jota voi ihailla samalla kun jammaillee tai siemailee paikallisia oluita.

moma ps1

5 pointz long island nyc

manhattan new yorkmanhattan new york

central park new york

Manhattanille palattuani yritin hakea helpotusta helteeseen puistosta. Massiivinen Central Park tarjoaa monenlaista nähtävää ja tehtävää, mutta viilennystä sieltä ei kyllä löytynyt. Luulin oikeasti kuolevani tullessani ulos Guggenheim-museosta ja kävellessäni pari korttelia kohti seuraavaa (ilmastoitua) museota. (Spoiler: En kuollut.)central park new york

Metropolitan Museum of Art, 1000 5th Avenue

metropolitan museum rooftop

metropolitan museum new york

Metropolitan Museum of Art on täynnä kaikenlaista taidetta, jota en ole kuitenkaan ikinä sen tarkemmin tarkkaillut. Itse suuntaan aina vaan suoraan museon mahtavalle kattoterassille, josta on näkymät vehreän puiston yli ja pitkälle kaupungin linjakkaaseen horisonttiin.

30 rock new york

atlas 30 rock new york

5th avenue new york

new yorkNew York saattaa olla kesäisin kuuma. Jopa sietämättömän kuuma. Suurin osa paikallisista karkaakin kesäkuukausina Hamptonseille nauttimaan viilentävästä merituulesta. Kaupungilla on kuitenkin erityinen vetovoimansa, ja kesällä se mahdollistaa monia sellaisia elämyksiä, jotka esimerkiksi ilmastoltaan monin tavoin miellyttävämpänä syksynä eivät onnistuisi.

Itse en ensisijaisesti haluaisi viettää jokaista heinä-elokuun vaihdetta tässä kuumassa pätsissä, mutta on se yhden jos toisenkin kerran kuitenkin kokemisen arvoinen elämys. Ja jos nyt rehellisiä ollaan niin New Yorkissa on aina hienoa. +50°C tai -50°C, New York on aina maailmamme suurenmoisin kaupunki.
times square new york

manhattan new york

brooklyn bridge promenade

Brooklyn Bridge Promenade ja näkymät kohti Manhattania

brooklyn bridge promenade

brooklyn ice cream factory

manhattan brooklyn

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s