Se oma Pariisi

paris

Pariisi on yksi niistä kaupungeista, joihin palaan aina vain uudelleen. Meidän välillämme ei kuitenkaan syntynyt klassista pariisilaista rakkautta ensi silmäyksellä. Ensimmäisellä kerralla Pariisissa, kesällä 1997, olin pieni lapsi ja paras osa kaupunkivierailusta olivat mielestäni hotellin viereisestä kaupasta ostetut tarrat ja sarjakuvat. Toisella kerralla, kesällä 2005, olin jo liikkeellä ystäväni kanssa ja livahdimme alaikäisinä kaupungin hämyisään yöelämään. Matka oli erittäin hauska, mutta silti kaupunki itsessään tuntui likaiselta, äänekkäältä ja sekavalta.

Kolmannella kerralla, kesällä 2011, kuitenkin löysin viimein sen oman Pariisini. Osasin mennä muuallekin kuin pakollisiin turistinähtävyyksiin jonottamaan. Osasin löytää ne oikeat baarit ja ravintolat. Sittemmin polte Pariisiin on aina takaraivossani läsnä.

louvre pariisi

louvre pariisi

Pariisissa on paljon hyvää. Itse nautin eniten vain siitä kun kuljen kaupungin katuja ja teen pariisilaisia juttuja – eli pyöräilen Seinen varrella raitapaidassa ja baskeri päässä ja syön patonkia ja juustoja ja juon viiniä. Lempikohtiani kaupungissa ovat Jardin des Tuileries, Montmartren kukkula mahtavine näkyvineen sekä République lähtevä Rue du Château d’Eaun kahvilat ja boulangeriet.

pariisi

eiffel pariisi

Pariisi on kuitenkin paljon enemmänkin kuin ne pariisilaiset asiat. Viinipiknik Seinen varrella tai jossain kaupungin lukuisissa puistoissa on aina hyvä idea, eikä viihtymiseen välttämättä muuta tarvita, mutta mahdollisuuksia kaupungissa on loputtomiin. Pariisissa viihtyy varmasti, kunhan löytää sen oman Pariisinsa.

pariisi

pariisi

pariisi

seine pariisi

seine pariisi

moulin rouge pariisipariisicentre pompidou pariisipariisi

champs elysees pariisi

Kiireinen Champs-Élysées ja Arc de Triomphe

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s