Roma, la città eterna

fontana di trevi rooma

Kaikki tiet vievät Roomaan. Heitettyäsi kolikon Trevin suihkulähteeseen palaat Roomaan aina vain uudelleen. Roma, la città eterna eli Rooma, ikuinen kaupunki. Latteuksia on helppo laukoa, mutta millainen Rooma todellisuudessa on?

colosseum rooma

Rooma on monin tavoin kuin elävä museo. Koko kaupunki on täynnä muinaisia raunioita, sirpaleita menneistä maailmoista.

rooma

espanjalaiset portaat rooma

Rooma on kuitenkin myös elävä suurkaupunki. Minulle Rooma on kapeita mukulakivikatuja ja terassiravintoloita, katusoittajia ja hyvää pizzaa kuun valossa. Rooma on paahtavan kuumaa aurinkoa ja shoppailua, se on suihkulähteitä ja suloisia aukioita. Se on vaikuttava Piazza Navona ja idyllinen Trastevere kivoine kahviloineen.

rooma

rooma

rooma

rooma pantheon

Toki Roomassa kannattaa myös perehtyä niihin ”muinaisiin raunioihin”. Yksi suosikeistani on Pantheon ja sen katossa oleva aukko. Sen tarkoitusta tutkijat taitavat yhä pohdiskella. Minulle riittää, että aurinko luo todella kauniita linjoja kattoikkunan läpäistessään.

Colosseumilla en ole käynyt kertaakaan sisällä, vaikka pari kertaa olenkin jo Roomaan palannut. Ja kyllä, heitin jo ensimmäisellä kerralla kolikon olkani yli Trevin suihkulähteeseen…

Vatikaani on varmasti yksi Rooman suosituimpia ”nähtävyyksiä”, vaikka todellisuudessa se ei ole nähtävyys eikä se ole Roomassa – sehän on oma valtionsa. Sielläkään en ole ikinä käynyt missään sisällä, mutta Piazza San Pietrolla olen kyllä käynyt pyörimässä. Olen niin huono jonottamaan mihinkään nähtävyyksiin… Huono turisti.

Edellisestä Rooman vierailustani on jo viisi vuotta. Heitin kyllä silläkin reissulla kolikon samaan suihkulähteeseen, jossa Marcello Mastroianni ja Anita Ekberg aikoinaan tanssivat. Jos latteuksiin on siis uskominen niin minun tieni johtaa vielä joskus Roomaan. Ehkä sillä kertaa olen kärsivällisempi jonottamaan.
rooma

rooma

vatikaani rooma

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s