Seikkailujen Sveitsi: Lauterbrunnen

junalla sveitsissä lauterbrunnen

Junamatkailu on aina ollut mielestäni jotenkin eleganttia ja ylvästä. Mielikuvat vanhan ajan hienostuneisuudesta varisevat useimmilla junamatkoilla nopeasti kun todellisuus hyppää esiin, mutta Sveitsissä näin ei helpolla käy. Junamatkailu Sveitsissä on yhtä suurta elämystä. Junat ovat puhtaita, toimivia ja täsmällisiä ja niissä tuntuu aina olevan sen verran tilaa ettei tarvitse edes istua kylki kiinni pahanhajuisessa ventovieraassa. Hienointa sveitsiläisessä junailussa ovat kuitenkin maisemat, ja hienoimmillaan ne maisemat ovat Sveitsin Alpeilla.

junalla sveitsissä lauterbrunnen

lauterbrunnen

LAUTERBRUNNEN

lauterbrunnen sveitsi

Lauterbrunnen on yksi kauneimmista ja vaikuttavimmista paikoista, johon olen ikinä päässyt tutustumaan. Tässä Sveitsin Alpeilla sijaitsevassa laaksossa on helppo ajatella ajautuneensa aivan toiseen maailmaan. Lauterbrunnen-laakso on tunnettu 72 vesiputouksesta, jotka valuvat ympäröiviltä vuorilta laaksoon. Kaikkialla ympärillä laaksoa reunustavat kilometrien korkuiset kiviseinät ja kaukaisuudessa lumihuippuiset Alpit vartioivat tätä perisveitsiläistä maisemaa.

Täällä häkellyin ensimmäistä kertaa elämässäni luonnon kauneudesta.

lauterbrunnen sveitsi

lauterbrunnen

lauterbrunnen

lauterbrunnen

Lauterbrunnen-laaksossa on monia mahdottoman kauniita patikointiretkiä, niin alhaalla laaksossa kuin myös ylhäällä vuorilla.

Itse päätin kävellä Lauterbrunnen-kylästä nelisen kilometriä etelään tämän kauniin laakson poikki, seuraten sen keskellä pauhaavaa koskea. Lopulta päädyin Trummelbachfälle-luolastolle, jossa pääsee erittäin lähelle jäätikkövettä kuljettavia vesiputouksia. Ulkona voi olla ennätyshelle, mutta heti luolan suulla olo on kuin jääkaapissa ja hengitys näkyy höyrynä ilmassa.

Luolastossa kierrellessä veden pauhu täyttää korvat ja mielen. Lähes nolla-asteinen jäätikkövesi ruiskuu kasvoille pimeillä käytävillä ja muodostaa ilmaan kylmän ja kostean sumun. Luolissa on yllättävän rentouttavaa ja rauhallista.

Luolastosta poistuessa lämmin ilma tuntuu kiertyvän kaikkialle ympärille aivan kiinni ihoon. Laakso näyttää vielä vihreämmältä kuin aiemmin.

trummelbachfälle sveitsi

trummelbachfälle sveitsi

lauterbrunnen sveitsi

lauterbrunnen

junalla sveitsissä

Lauterbrunnenista matkani jatkui samanaikaisesti innokkain ja haikein mielin kohti seuraavaa seikkailua.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s