Lumoava Lugano

lugano

lugano sveitsi

Alettuani viimein ymmärtää, missä kaupungeissa kuuluu puhua saksaa ja missä ranskaa, jatkoinkin matkaani eteläiseen Sveitsiin ja italiankieliseen Luganoon. Olin käynyt Luganossa kerran aiemmin, vuonna 2003, ja osasin odottaa häkellyttävän kauniita maisemia. Koko junamatkan yritin kuitenkin vakuutella itseni, että edellisestä käynnistä on pitkä aika ja monia asia on voinut kaupungissa muuttua. 11 vuotta myöhemmin kaupunkiin saapuessani tuntui aivan siltä kuin mikään ei olisi muuttunut, ei kaupunki eikä mies.

lugano

lugano

lugano

Sumuisten vuorten ja vehreiden laaksojen täyttämällä Sveitsin italiankielisellä alueella sijaitseva Lugano on todella lumoavan kaunis. Koko kaupunki tuntuu todella ylelliseltä ja rauhalliselta – aivan kuin Sveitsiin asti olisi lentänyt ripaus rivieran glamouria.

Kauniin kaupungin kauneimmat maisemat löytyvät todellisuudessa kuitenkin kaupunkialueen ulkopuolelta. Lago di Lugano eli Lugano-järvi ja sen laidalla lepäävät idylliset pikkukylät ovat täällä sitä parasta antia.

Järven rantaviivalla ja ympäröivillä kukkuloilla on myös mahtavia patikointimahdollisuuksia. Lautat kulkevat järvellä säännöllisin väliajoin ja mahdollistavat pääsyn myös niihin pikkukyliin, joihin ei autoteitä edes kulje.

lago di lugano

gandria lugano

Gandria on vain lyhyen venematkan päässä Luganosta, mutta itse kylä on kuin se olisi toisella planeetalla. Luganon elegantti henki vaihtuu hetkessä viehättävään maalaistunnelmaan. Vanhat rouvat levittävät pyykkejä kuivumaan ikkunastaan ja vanhat sedät pelaavat korttia kadunkulmassa.

Jokaikinen katu täällä on pelkkää porrasta. Jyrkässä rinteessä aivan järven rannalla sijaitsevan kylän ”huipulta” alkaa upea polku, jonka varrella voi ihailla runsaita oliivilehtoja sekä käsittämättömän kauniita maisemia Lugano-järven yllä. Loputon vihreä tuntuu rauhoittavan mielen.gandria luganolugano

lugano

lugano

lugano

lugano

Upean oliivipolun kuljettuani hyppäsin takaisin lauttaan ja suuntasin takaisin Luganoon. Koko matkan ajan suunnittelin vakavissani, että tekisin saman lauttamatkan heti uudelleen – se oli vain niin hieno. Lugano on yksi suosikkikohteistani koko maailmassa ja mielestäni kaikkien pitäisi olla pakollista käydä siellä vähintään kerran. Tällainen kauneus kuuluu kokea.

lugano

lugano

lugano

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s