Clooneyn hännillä: Lago di Como

lago di como

Lago di Como eli Como-järvi tunnetaan verrattomasta luonnonkauneudestaan ja hurmaavista huviloistaan. Viimeisen 15 vuoden aikana se on tullut tutuksi myös siitä, että George Clooney viettää siellä omalla huvilallaan paljon aikaa. Juorulehtien mukaan seuraan liittyvät usein myös ystävät Brad Pitt, Angelina Jolie ja Matt Damon sekä monet muut, jotka eivät ole niin tärkeitä, että jaksaisin nimetä heitä erikseen.

Itse olen ollut Como-järvellä kahdesti samaan aikaan kun juorulehtien lööpit huutavat Clooneyn olevan paikalla. Olen kierrellyt järveä ristiin rastiin veneellä ja ajanut sen ympäri autolla, eikä mitään. Ei Clooneya, ei Pittiä… Ei edes Damonia!

lago di como

Matka Como-järvelle ei kuitenkaan mene ikinä täysin hukkaan vaikkei maailmantähtiä tulisikaan vastaan. Alueella on nimittäin runsaasti tehtävää ja nähtävää sillä aikaa kun niitä tähtiä odottelee. Monet villat ovat elokuvien ystäville tuttuja jo ennestään, täällä kun on kuvattu kaikenlaisia elokuvia Star Warsista Ocean’s-leffoihin. Yksi näyttävimmistä on 1800-luvulla rakennettu Villa Melzi, jota ympäröi mahtipontinen puutarha aivan järven rannalla.

como-järvi

como

villa melzi como

villa melzi

Como-järvelle päästessäni olin ollut reissussa jo useamman viikon, ja kaikkien Sveitsin seikkailujen sekä kokonaan valvotun yön jälkeen energiaa ei riittänyt juuri mihinkään. Muutaman kerran saatoinkin torkahtaa Villa Melzin puutarhassa suuren puun katveeseen. Ehkä se Clooney hurautti veneellään ohi juuri silloin kun suljin silmäni…

lago di como

villa melzi lago di como

bellagio como

BELLAGIO

bellagio como

Como-järven rannikko on täynnä viehättäviä pikkukyliä, jotka ovat yhteydessä toisiinsa säännöllisillä lautoilla. Bellagio on hyvä paikka aloittaa. Sen idylliset mukulakivikujat ovat myös oivallinen paikka lounastauolle.

lago di como

lago di como

Sankat sumupilvet hyökkäsivät juuri kun hyppäsin Bellagiosta lauttaan. Ympäröivien vuorten huiput peittyivät hetkeksi kokonaan ja ilma viileni monella asteella. Muutaman sadepisaran jälkeen pilvet alkoivat kuitenkin hiljalleen väistyä ja seuraavaan kylään päästessäni aurinkokin muistutti jo itsestään.

varenna como

Varenna on ehkä Como-järven kylistä se kaunein, mutta tylsin. Muutamaa ravintolaa ja hotellia huomioimatta kylä on kuin elävä museo. Vuoren juurella ja järven laidalla sijaitsevat värikkäät talot ovat kuitenkin ehdottomasti näkemisen arvoisia.

varenna lago di como

bellagio lago di como

Aivan kuten 11 vuotta aiemmin, jouduin taas lähtemään Comosta ilman Clooney-havaintoa. Pettymys ei kuitenkaan jäänyt päällimmäisenä mieleen, sillä kauniit maisemat paransivat haavat melko nopeasti. Ja onhan tässä vielä aikaa. Ehkä kolmas kerta toden sanoo…

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s