Tokio valokuvina: Asakusa & Senso-ji

asakusa tokio

Asakusa on yksi hauskimmista ja mieleenpainuvimmista Tokion naapurustoista. Alueen sydämen muodostavat mahtipontinen Asakusan pyhättö sekä sen vieressä sijaitseva (aivan yhtä näyttävä) buddhalaisten Senso-ji-temppeli.

asakusa sensoji tokio

buddha asakusa senso-ji

asakusa tokio

Perinteisiin asuihin pukeutuneet geishat (?) hiippailevat alueella lihavien Buddha-patsaiden ohi ja paikalliset yrittävät saada hetken rauhaa samalla kun tuhannet turistit jahtaavat keinotekoista hengellisyyttä lomaansa. Tietenkin sorruin samaan itsekin – temppelin edustalla on puisia lipastoja, joista saa pienen lahjoituksen jälkeen lunastaa itselleen ennustuksen. Omani lupasi, että Just like the full moon on the 15th at night, your future will be full brilliant.
asakusaasakusa senso-ji

asakusa tokio

asakusa tokio

Pyhätön edustalla voi myös siunata itsensä (tai vaikka koiransa, kuten muutamat ihmiset edelläni tekivät) suitsukkeilla. Tunnelma suitsukkeiden äärellä on hektinen ja rauhaton ja kisa paikasta suitsukkeiden äärellä on kova. On niistä siis pakko olla jotain hyötyä jos ihmiset niin kovasti niillä tahtovat itsensä siunata!asakusa tokio

asakusa tokio

Tyhmä ja tietämätön kun olen niin oudoksuin hieman aluksi huomatessani, että suitsukkeet on koristeltu kaunein hakaristein. Samana päivänä huomasin, että Tokion kartta on täynnä hakaristejä. Hetki siinä meni, mutta tajusinhan minäkin lopulta, että tuo symboli on ollut käytössä erilaisessa tarkoituksessa jo vuosisatoja ennen sitä yhtä itävaltalaista. Japanilaisille symboli on temppelin merkki. Eivät siis olleet kansallissosialistisia suitsukkeita.

asakusa tokio

asakusa tokio

asakusa tokioJos tunnelma pyhätön ja temppelin alueella tuntui paikotellen rauhattomalta ja hektiseltä niin matka sinne vasta onkin villi.

Alueelle pitää nimittäin taistella tiensä läpi pitkän ja ruuhkaisan Nakamise-kadun, jolla tuntuu olevan samanaikaisesti vähintään 30 prosenttia Kiinan väestöstä. Koettelemusta helpottaa hienoisesti se, että kadun molemmin puolin on tarjolla monenlaisia herkkuja suolaisesta makeaan sekä koriste-esineitä pienestä massiiviseen.

Itse olin niin innoissani kadun ruokatarjonnasta, että söin vatsani täyteen erilaisia keksejä ja leivonnaisia. Yksikään niistä ei maistunut hyvältä, mutta tulipa testattua!

 

asakusa tokio

ruokamatkailijan tokio

ruokamatkailijan tokio

asakusa tokio

ruokamatkailijan tokio

Yhden katukojun kohdalla ilmassa leijui niin herkullinen tuoksu, että oli täydestä vatsasta huolimatta pakko ostaa vielä pussillinen punapaputahnalla täytettyjä palloja. Olin niin innoissani leivonnaisistani, että huomasin vasta hetkeä myöhemmin, että kaunis ja rauhaisa hakaristi koristi myös leivonnaispussiani.

Asakusan elämys päättyi Nakamiselta kääntyvällä pikkukujalla pieneen kuppilaan, jossa herttainen vanha herrasmies kertoi autuaasti minulle erilaisista teelaaduista ja puhui lakkaamatta. Häntä ei tuntunut haittaavan se, että hän puhui ainoastaan japania ja minä taas en puhunut sanaakaan japania. Tee oli kuitenkin hyvää.

japanilainen vihreä tee

japanilainen vihreä tee

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s