Erilainen Antwerpen

antwerpen

antwerpen grote markt

Antwerpenissa on paljon samaa kuin muissakin suuremmissa belgialaisissa kaupungeissa. Grote Markt tai Grand Place eli kaupungin pääaukio on piiritetty vanhoilla piparkakkutaloja muistuttavilla rakennuksilla ja sen keskellä on joku patsas. Aukiolta pois lähtevät kadut ovat kapeita mukulakivikatuja, joiden varrella voi istahtaa terassiravintolaan, maistella belgialaisia herkkuja ja kuunnella katusoittajan haitarin sulosointuja.

antwerpen

antwerpen

antwerpen

antwerpen

Antwerpenillä on kuitenkin selkeästi oma identiteettinsä. Belgian pohjoisosassa sijaitseva kaupunki tuo enemmän mieleen Amsterdamin ja hollantilaisen urbaanin rentouden kuin eteläisemmän Belgian ranskahtavaa tunnelmaa. Antwerpen ei ole ihan niin siloiteltu, ja sitä kautta sen syvin olemus pääsee helpommin esille.

Kaupunki on täynnä mahtavaa katutaidetta, mielenkiintoisia pieniä gallerioita ja kauppoja. Kaupungissa on sellaisia shoppailumahdollisuuksia, joita esimerkiksi Brysselistä ei löydy – muun muassa American Apparel, Acne ja Filippa K olivat täällä mieluisia löytöjä.

Mitään erityistä tekemistä tai näkemistä kaupungissa ei välttämättä ole, mutta päivä tai kaksi kuluu nopeasti katuja kierrellessä.

antwerpen

antwerpen

antwerpen

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s