Ruokaa ja viiniä Piemontessa

barolo piemonte

Piemonte on täynnä häkellyttävän kauniita laaksoja ja viiniköynnösten valtaamia kukkuloita sekä hurmaavia pikkukyliä, joissa voi kokea yllättävän suuria makuelämyksiä. Piemontessa, aivan kuten yleensäkin italialaisessa keittiössä, perinteet ja ensiluokkaiset raaka-aineet saavat loistaa. Ruoan kanssa ei turhaan hienostella ja ruoat maistuvat juuri sille, mitä ne ovat, mutta ne tekevät sen hyvin.

azienda agricola incisiana

Kesällä 2014 Piemonte ja upea Azienda Agricola Incisiana oli hetken aikaa kotini. Tämä viinitilan yhteydessä sijaitseva villa oli niin kaunis ja viihtyisä ettei sieltä juurikaan halunnut lähteä pois, ei edes hetkeksi. Suurin osa ajasta kului altaalla loikoillen, ympäröivillä viinitiluksilla seikkaillen tai keittiössä puuhastellen.

piemonte

piemonte

Myös villan tornin kattoterassi oli kovassa käytössä, varsinkin iltapäivän Aperol Spritz -hetkinä. Terassilla järjestettiin toki myös jumppahetkiä ja taidenäyttelyitä. Omat abstraktit vesivärimaalaukseni voittivat kaikki palkinnot pääni sisällä.

crostini piemontese

Italiassa erityisen hienoa on se, että voi syödä vaikka vain tomaatteja ja kurkkua, mutta ne tomaatit ja kurkut maistuvat niin paljon enemmän kuin Suomessa. Auringon alla kypsyneet tomaatit ovat mehukkaita ja kiinteitä, erittäin punaisia ja maukkaita. Paikallisten ruokakauppojen valikoima on myös niin paljon laajempi kuin Suomessa. Harvemmin ainakaan itselleni on tullut lähikaupassa vastaan kesäkurpitsan kukkia tai lampaan aivoja…

jerryn keittiössä

jerryn keittiössäpiemontedrei und dreissig jahrepiemonte

azienda agricola incisiana
piemonte

Piemonte on antanut maailmalle paljon suuria herkkuja: Gianduja-levitteet (eli Nutellan alkuperäisen esi-isän), kasoittain valkoisia tryffeleitä, nougatin, kasoittain maukkaita perinneruokia… Ehkä suurin lahja on kuitenkin Barolo, viinien kuningas. Sitä, ja muita alueen mahtavia viinejä, kului kesän aikana erittäin paljon. Kotiin palatessani olin ehkä 45% punaviiniä (ja loput juustoa).
piemonte villa

piemonte

piemonte

Piemonten villa ja sen tarjoama rauha ja lepo tulivat tarpeeseen siinä vaiheessa, kun olin ensin kiertänyt Sveitsiä junalla, vuorikiipeillyt Sveitsin Alpeilla ja dippaillut varpaitani jäätikköveden muodostamiin puroihin ja vesiputouksiin, tanssinut salsa-tansseja Zürich-järvellä keskikesän risteilyllä, eksynyt Uetliberg-vuorelle ja metsästänyt George Clooneya Como-järvellä. Erittäin pitkäksi venähtänyt kesäseikkailu ei kuitenkaan ollut vieläkään aivan lopussa… Edessä häämöttivät vielä maukas Milano ja Venetsia.

piemonte

piemonte

Nebbiolo-köynnöksiä Piemonten villan edustalla

piemonte

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s