Barolo – viinien kuningas & Piemonten kaunein kylä

barolo piemonte

barolo piemonte

Pohjois-Italiassa sijaitseva Piemonte tunnetaan viineistään, varsinkin ylellisestä ja ensiluokkaisesta Barolosta, joka on saanut nimensä yhdeltä alueen kauneimmalta kylältä. Tämä perinteinen pikkukylä sijaitsee korkealla kukkulalla, vehreiden viinitilusten ympäröimänä.

barolo piemonte

barolo la morra piemonte

barolo piemonte

barolo piemonte

barolo piemonte

barolo piemonteViiniköynnökset ja viininviljely ovat kylässä alati läsnä. Useimpien katujen päädystä avautuu näkymä ympäröiviin laaksoihin ja kukkuloille ja jos jollain mukulakivikujalla ei viiniviljelmiä näe niin lähellä on varmasti muutama enoteca, jossa paikallisia viinejä pääsee maistamaan idyllisessä ja rustiikissa tunnelmassa. Monista viinikellareista saa myös ensiluokkaista ruokaa.

Barolo on kuvankaunis, mutta erittäin pieni. Tunnelmallisille kujille, viinipuoteihin ja ympäröiviin maisemiin on helppo hukkua, mutta ei pitkäksi aikaa. Heti viereisellä kukkulalla sijaitsee kuitenkin seuraava kaunis kylä.

La Morra sijaitsee vain viitisen kilometriä Barolosta eikä maisema kylien välillä juurikaan vaihdu. Myös tunnelma on pitkälti sama, mutta La Morrasta löytyy myös alueen paras ravintola, Bovio (Villa Alba 17). Boviossa ruoka ja juoma ovat ensiluokkaisia, mutta maisemat ravintolan terassilta ovat aivan toista luokkaa – näkymä on suoraan sanottuna häkellyttävä.
barolo piemonte

barolo piemonte

piemonte

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s