Pieni pala elokuvahistoriaa Torinossa

torino

torino

Piemonten alueen pääkaupunkina toimiva Torino ei välttämättä ole sellainen italialainen kaupunki, johon tulee lähdettyä noin vaan viikonloppumatkalle. Siellä ei ole Rooman legendoiksi muodostuneita historiallisia nähtävyyksiä eikä Milanon yöelämää tai shoppailumahdollisuuksia. Torino ansaitsee kuitenkin mahdollisuuden.

Tämä eläväinen miljoonakaupunki on nimittäin sitä aidointa Pohjois-Italiaa. Alueen uniikki keittiö on erinomaisesti edustettuna kaupungin ravintoloissa ja tunnelma kaduilla on erittäin italialainen. Samalla kaupunki on kuitenkin niin rauhallinen ettei kaduilla juurikaan ole tungosta ja kaikkialla saa kulkea melko rauhassa. Kaupungin paras nähtävyys on ehkä Mole Antonelliana -torni, jonka näköalatasanteelta on mahtavat maisemat kaupungin ylle ja pitkälle ympäröivään seutuun.

torino

torino

torino

torino

museo nazionale del cinema torino

Museo Nazionale del Cinema eli Italian kansallinen elokuvamuseo sijaitsee samaisen Mole Antonellianan sisällä. Museon näyttelyt levittäytyvät tornin sisälaitaa kulkevan tasanteen varrelle ja lasikuutiota muistuttava hissi näköalatasanteelle nousee läpi museosalin. Itse en korkeita paikkoja juurikaan pelkää, mutta tässä hississä alkoivat sormenpäät hikoilla. Itse hissimatka on melkein yhtä suuri elämys kuin itse museo ja näköala.

Museolla on kuitenkin paljon tarjottavaa, ainakin elokuvafaneille. Itse olin ehkä eniten innoissani alkuperäisen Star Wars -elokuvan kuvauksissa käytetyistä naamioista ja puvuista, mutta myös Audrey Hepburnin henkilökohtainen käsikirjoitus Roman Holiday -elokuvasta tähden omilla käsinkirjoitetuilla muistiinpanoilla sekä Julia Robertsin, Nicole Kidmanin ja Cherin Oscar-voittohetken mekot olivat mielenkiintoista nähtävää. Museon valikoima on kuitenkin paljon laajempi kuin muistini, joten sieltä löytyy varmasti jokaiselle jotakin.

museo nazionale del cinema

museo nazionale del cinema cher

torino

Vietin Piemontessa kesäillessäni Torinossa vain yhden utuisen kesäpäivän, ja pääsin vasta raapaisemaan kaupungin pintaa. Itse olin kuitenkin yllättynyt siitä, miten paljon tarjottavaa tälläkin kaupungilla on vierailijoilleen.

torino

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s