Agadir

agadir

Marokon rannikolla sijaitseva Agadir on yksi maan suosituimmista rantakohteista niin turistien kuin paikallisten keskuudessa. Lähestulkoon koko kaupunki rakennettiin uusiksi 1960-luvulla voimakkaan maanjäristyksen tekemien tuhojen jälkeen. Juurikaan vanhaa arkkitehtuuria kaupungista ei siis löydy. Siitä huolimatta autenttinen marokkolainen tunnelma vallitsee myös uudempien talojen ympärillä.

agadir

agadir

Kävin Marokossa joulukuussa 2013, joten minulla on ollut jo jonkun verran aikaa sulatella matkaa ja sen herättämiä ajatuksia. Siitä huolimatta en vieläkään ole täysin varma, mitä mieltä maasta ja vierailemistani kaupungeista olen. Yhdeltä kantilta olen erittäin onnellinen, että olen niissä käynyt ja matkan aikana vastaan tuli paljon miellyttäviä ja ikimuistoisia elämyksiä. Toisaalta koko matka muistuu mieleen kaoottisena, stressaavana ja äänekkäänä shokkina.

agadir

agadiragadiragadir sahara

Ensivaikutelmani Agadirista oli pelottava taksimatka lentokentältä hotellille. Auto, jolla kuskimme moottoriteitä kaahaili oli ehkä 1970-luvulta ja haisi siltä, että siellä on tupakoitu siitä asti päivittäin. Radiossa pauhasi arabiankielinen musiikki ja auton edessä kulki vihanneksia kuljettava aasikärry.

Kaupunki tuntuu monin paikoin jääneen jumiin menneelle aikakaudelle. Monilla kaduilla voisi helposti kuvitella olevansa 1960- tai 1970-luvulla. Katumuoti ja autot tuntuvat suurimmalta osin 30 vuotta vanhoilta. Elokuvateatterin seinässä komeilleet julisteet mainostavat vähintään 10 vuotta vanhoja elokuvia.

agadiragadir

agadir kamelitagineagadir

agadir atlas-vuoret

Yksi Agadirin suosikeistani on kaupungin laidalla sijaitsevan kukkulan Kasbah sekä sen takaa nousevat Atlas-vuoret. Alueella on mahtavia patikointireittejä ja maisemia niin vuoristoon kuin kaupungin ja rannikon ylle. Lähistöllä runsain joukoin pyörivät kamelit ovat suloisia kulkuneuvoja ja maittavaa ruokaa.

agadir

Rannalle päin siirryttäessä Agadir muuttuu puhtaammaksi ja modernimmaksi. Leveä ja tyylikäs rantakatu on täynnä mahtavia ravintoloita, kahviloita ja baareja. Tuoreet merenelävät ovat erinomaisia ja ihmiset ovat mukavia. Marinan puolella tunnelma tuntuu jo enemmän St. Tropezilta kuin Marokolta.

agadir

agadir

agadir

Siitä huolimatta on vaikea unohtaa olevansa Marokossa. Kauppiaskansa unohtaa luonteensa harvoin, ja kaduilla onkin vaikea kulkea minnekään joutumatta jatkuvasti hätystelemään kaupustelijoita tai satunnaisia hännille tarttuneita faneja.

Myös rannalla on vaikea viettää aikaa, sillä feikkikellojen tai kookospähkinöiden kauppiaat hyökkäävät välittömästi kimppuun. Naisia rannalla ei juurikaan näy ilman burkhaa. Suurin osa omasta ajastani kului hotellin suljetulla allasalueella.

Agadirin ranta on kuitenkin erittäin kaunis, varsinkin auringonlaskun aikaan. Auringonlaskut ovat jostain syystä paljon kirkkaampia ja värikkäämpiä Marokossa, täynnä punaista ja oranssia.

agadir

agadir

agadir

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s