Lissabonin parhaat leivonnaiset

lissabon

Lissabon on yksi niistä kaupungeista, joissa tuntuu aina olevan tukahduttavan kuuma. Sellainen väljähtänyt ja paikallaan seisova ilma, joka tuoksuu intiaanikesän helteelle ja on täynnä hiekkapölyä. Samalla armoton aurinko paahtaa taivaalta ja hiki valuu selkää pitkin nilkkoihin asti.

Todellisuudessa Lissabonissa on varmasti myös niitä viileämpiä päiviä, itse olen vain osunut kaupunkiin juuri suurimpien helteiden aikana. Lissabon ei ole ikinä ollut suosikkikaupunkini, mutta aika ajoin minut valtaa kova kaipuu takaisin kaupungin kuumille mukulakivikaduille. Yksi asia Lissabonissa on nimittäin sellainen, jota ei muualta saa: Pasteis de Belém.

lissabon

lissabon

lissabon

pasteis de belem

Nämä sitruunaiset ja mausteiset vanukaskupit ovat yksi Portugalin perinteisimmistä herkuista, ja jokaisesta kaupungista ja kylästä löytyy vähintään yksi pastelaria, jossa kaupitellaan omia versioita rakastetusta leivonnaisesta. Alkuperäiset (ja parhaat) löytyvät kuitenkin Lissabonista.

Belémin leivonnaisten tarina alkoi joskus 1800-luvun alkupuolella kun Belémin luostari suljettiin ja toimettomaksi jääneet nunnat kaipasivat muuta puuhaa. Heillä kun ei ollut Whoopi Goldbergiä aiheuttamassa viihdyttäviä kommervenkkejä niin ryhtyivät – muun maailman onneksi – valmistamaan ja kaupittelemaan leivonnaisia, jotka ovat vuosisatojen kuluessa muodostuneet jo melkoiseksi legendaksi.

Antiga Confeitaria de Belém on ahdas, hikinen ja äänekäs leipomo, joka toimii yhä samalla paikalla Belémin luostarin kupeessa. Ulkopuolelta katsellessa ei uskoisi suurten makunautintojen odottavan sisällä, mutta niin se vaan on. Täältä löytyvät Lissabonin parhaat leivonnaiset.

Jos Lissabon tuntuu kovin kaukaiselta, mutta makeanhimo hyökkää niin näitä leivonnaisia voi tehdä myös itse kotona!

lissabon torre belem

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s