Herceg Novi & Igalo – Montenegron Riviera

herceg novi montenegro

Montenegro oli minulle käsitteenä melko vieras ennen elokuista matkaani maahan. Ensimmäisenä kuvana mieleen tuli Bond-leffa Casino Royale ja sen vehreät vuoristomaisemat, mutta sekin oli oikeasti kuvattu Prahan lähettyvillä. Kaikki ennakkokäsitykseni olivat siis valetta, puhdasta Hollywood-taikaa.

Perille päästyäni löysin kyllä niitä vehreitä vuoristomaisemia, mutta löysin paljon muutakin.

herceg novi montenegro

herceg novi montenegro

Herceg Novi on pienehkö kaupunki, jonka tunnelmallinen vanha kaupunki kohoaa jyrkkää rinnettä ylös rannasta aina korkealle kukkulalle asti. Edes 40 asteen helteet eivät hidastaneet patikointi-intoani, ja vaikka meinasinkin muutamaan otteeseen pyörtyä likaiseen ojaan, ylhäällä odottavat maisemat tekivät kaikesta siitä hikisestä tuskasta vaivan arvoista.

herceg novi montenegro

hercerg novi montenegro film festival

Paras paikka näkymille on Kanli Kula -linnoitus, jossa oli näkymien lisäksi tarjolla myös filmifestivaalitunnelmaa

herceg novi kanli kula

herceg novi montenegro

herceg novi montenegro

Vanha kaupunki on täynnä tunnelmallisia pieniä aukioita, rauhallisia sivukujia ja jyrkkiä mäkiä

herceg novi montenegro

herceg novi montenegro

herceg novi montenegro

Herceg Novin vanhassa kaupungissa on paljon mahtavia vaihtoehtoja aurinkoiselle lounaalle tai tunnelmalliselle illalliselle kynttilänvalossa. Yksi omista suosikeistani on Tri Lipe, jossa söin käsittämättömän herkullista mustekalan musteella värjättyä ja maustettua risottoa – alueellista erikoisuutta.

musta risotto montenegro

herceg novi igalo montenegro

herceg novi igalo montenegro

Herceg Novin eläväinen rantakatu jatkuu molempiin suuntiin silmänkantamattomiin – rannikkoa pitkin pääsee helposti kävelemään vaikka naapurikaupungeihin asti. Tai no, ainakin pääsisi ellei helle väsyttäisi niin paljon…

Naapurikaupunkia lähestyttäessä löytyy myös yksi alueen kauneimmista (ja pienimmistä) rannoista, joka on tosin valitettavasti läpi vuorokauden valloitettuna.

Pienen tunnelin jälkeen tunnelma muuttuu äkillisesti. On helppo huomata, että kaupunki on vaihtunut. Kaduilla kuulee enimmäkseen venäjää eikä kellään tunnu olevan mitään muita vaatteita kuin speedot ja varvastossut mukana. Balkan-disko jytää kaikkialla ympärillä ja aina välillä saa kuulla jotain maan euroviisuhittejäkin.
igalo montenegro

igalo montenegro

Igalo oli aikoinaan tunnettu eurooppalaisen kerman keskuudessa suositun parantolan ansiosta. Igalon rannikon parantavan mudan sanotaan olevan ihan vähän radioaktiivista ja parantavan mm. laajan kirjon gynekologisia sairauksia. Ei siis mikään ihme, että minäkin suuntasin kaupungin mutaisille rannoille.

Nykypäivänä kaupunki tuntuu lähinnä Lanzaroten turistikoituneemmalta versiolta. Venäläisiä lapsiperheitä ja pakettimatkailijoita tuntuu olevan enemmän kuin happea eikä kaupunki suoraan sanottuna hurmaa kauneudellaan. Turistilaumojen takaa on kuitenkin mahdollista aistia erittäin autenttista Montenegroa.

igalo montenegro

igalo montenegro

igalo montenegro

igalo montenegro

igalo montenegro

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s