Lautalla Vallettaan

malta

Sliema on täydellinen kohde niille, jotka haluavat kokea autenttista ja rentoa tunnelmaa Maltalla. Se on myös erinomaisten kulkureittien varrella, ja maan pääkaupunkiin, Vallettaan, pääsee nopeasti ja vaivattomasti lautalla. Lyhyen merimatkan aikana avautuu mahtavia maisemia kaikkiin suuntiin.

valletta malta

valletta malta

valletta malta

Valletta on ehkä pienin pääkaupunki, jossa olen ikinä käynyt. Itse kaupungissa on vain alle 7000 asukasta. Historiallisen kaupungin kaduilla ja kujilla onkin helppo löytää rauhallisia nurkkauksia ja aistia menneen maailman tunnelmaa. Erittäin jyrkkiä rinteitä täynnä oleva Valletta on kuin elävä museo.

valletta malta

valletta malta

valletta malta

Kaupungissa on kuitenkin myös eloa. Katukahvilat ja terassiravintolat houkuttelemaan pysähtymään hetkeksi, herkulliset ruoat ja elävä musiikki saavat jäämään useammaksikin hetkeksi. Paikotellen Valletta muistutti minua voimakkaasti Gibraltarista, molemmissa on mielestäni utuisen rauhallinen, mutta samalla jotenkin sähköinen tunnelma.

valletta malta

valletta malta

valletta malta

valletta malta

valletta malta

valletta malta

The Saluting Battery on yksi Vallettan suosituimista nähtävyyksistä. Korkealla kaupunkilinnoituksen laidalla sijaitseva tykistöalue antaa tilaa upeille näkymille Grand Harbourille. Pieneksi kaupungiksi Vallettassa on yllättävän paljon nähtävyyksiä, patsaita ja museoita. Omasta mielestäni parhaiten kaupunkiin tutustuu kuitenkin sen kapeilla ja sokkeloisilla kaduilla kävellen, tutustuen, eksyen, löytäen.

valletta malta

sliema valletta malta lautta

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s